Valilikten Dolandırıcılık Uyarısı

Valilikten Dolandırıcılık Uyarısı

Denizli Valiliği tarafından son zamanlar artan dolandırıcılık olayları ile alakalı bir açıklamada bulunuldu.

A+A-

Son günlerde kötü niyetli kişilerce Denizli Valisi, Vali Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü’nün isimleri kullanılarak; iş adamları ve hayırsever vatandaşların ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, sağlık, okul gezileri ve buna benzer bahaneler ile Valilik için bağış veya yardım kampanyası ismi altında para talebinde bulunup dolandırıcılık teşebbüslerinin artış gösterdiği belirlendi.

Böyle Bir Yöntem Yok

Denizli Valiliği’nin ya da herhangi bir kamu kurumunun vatandaşları, işadamları ve esnaftan; telefon veya diğer iletişim yolları ile herhangi bir amaç ile yardım toplama gibi bir isteği ya da yöntemi bulunmamakta.

Valiliğin ve  herhangi bir kamu kurumunun ya da kamu yöneticisinin ismini kullanıp telefon vb. yöntem ile yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, önlem amaçlı olarak da böyle bir durum ile karşılaşan vatandaşların ilk önce Valiliğin Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşüp durumu bildirmelerini (0258-265-18-82),  112 numaralı telefonu arayıp ya da Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına ihbarda bulunulması gerekmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.