Vekillere Jet Hızıyla Çıkan Promosyon Garibana Yok

Vekillere Jet Hızıyla Çıkan Promosyon Garibana Yok

10 milyon emeklinin beklediği promosyonda 5 yıldır sonuç çıkmadı. Milletvekillerinin promosyonu jet hızıyla çözülmüştü. Promosyon olursa emeklinin eline 300 lira geçecek.

A+A-

Milyonlarca emeklinin beklediği promosyon konusu yılan hikayesine dündü. Milletvekillerinin ekstradan 10 bin lira almasını sağlayan promosyon anlaşması bu yılın başında jet hızıyla yürürlüğe girdi.

Ancak 2011 yılında başlatılan emekliye promosyon çalışmalarında, aradan geçen 5 yıla rağmen hala bir netice alınamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu çalışmalar devam ediyor demekle yetindi.

SOYLU SÖZ VERMİŞTİ

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, milyonlarca emekliyi ilgilendiren promosyon konusunu TBMM gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya 5 yıldır devam edilen çalışmalarda gelinen durumu sordu. Soylu'nun 21 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. "Emekliler yılda en az 300 lira promosyon alacak" sözünü hatırlattı. Emeklinin bu beklentilerinin neden karşılanmadığını sordu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çalışma Bakanı Soylu, cevabında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun görevlerini anlattı. "Emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin olarak kamu ve özel bankalarla görüşmeler devam etmektedir" demekle yetindi.

MİLLETVEKİLLERİNE 8-10 BİN LİRA

Emekli için yıllarca süren görüşmeler, konu milletvekilleri olunca jet hızıyla tamamlandı. TBMM yönetiminin, milletvekillerinin maaşlarının yatırıldığı Halkbank ile yaptığı anlaşma kapsamında 550 milletvekiline, maaşlarına göre değişen miktarlarda 8 bin ila 10 bin lira arasında promosyon yatırıldı. Meclis yönetiminin promosyon anlaşmasını "maaşlarının yüzde 53'ü oranında" yaptığı öğrenildi. Emekli hakkı bulunmayan milletvekilleri 8 bin lira dolayında promosyon aldı. Emeklilik hakkını kazanmış milletvekilleri ise 9 bin 800 lira daha promosyon aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.