Veli Çıtışlı Seçimleri Değerlendirdi

Veli Çıtışlı Seçimleri Değerlendirdi

İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı, erken seçimlerde büyük dip dalgasının muhalefet için geliyor olduğunu, sessiz dalganın büyük bir patlama yapacağını ifade etti.

A+A-

İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Veli Çıtışlı, bölgede yapmış olduğu seçim çalışmalarına dayanıp yapmış olduğu değerlendirmede Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turuna Muharrem İnce ve Meral Akşener’in kalmasının kimse için sürpriz olmaması gerektiğini ifade etti.

Son bir haftada Ege bölgesinde seçim çalışmalarında bulunan Veli Çıtışlı, muhalefet partilerinin lehine büyük bir dip dalgasının geldiğini dile getirerek, 1999’daki seçimlerde AKP lehine gelen rüzgarın bu defa da tersine döndüğünü gördüklerini, CHP ve bilhassa İyi Parti lehine büyük bir dip dalgasının geldiğinin gözüktüğünü,  İnsanların ekonomik zorluklar içinde artık AKP’ye yeter dediklerini, seçim çalışmaları içinde kendilerine olan davranışlardan ölçebildiklerini, kendi kanaatinin Muharrem İnce ile İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in 2. Turda yarışacağı yönünde olduğunu, bu seçimlerin Millet ittifakının ezici çoğunluğuyla bitecek diye düşündüğünü dile getirdi.

ANKETLER “İNCE VE AKŞENER’E HAYIR” DEMİYOR

Ayrıca Mynet’in haberine göre, PİAR Araştırma şirketinin yapmış olduğu 1-8 Haziran arasındaki anketinde halkın eğiliminin bu yönde olduğu ile alakalı sonuçların ortaya çıktığını, vatandaşlara sorulan “İkinci tura Akşener mi İnce mi kalacak?” sorusuna verilen cevaplara yorum yapan firme analistlerinin; “Bugünden bakıldığında 2. tura İnce’nin kaldığını ama seçimlere daha 11 günün olduğunu ve ne tür değişikliklerin olabileceğini bilmediklerini, öngöremediklerini, çünkü seçmenin son anda kararını verdiğini, Meral Akşener’in, seçimi kazanabilme algısının AKP ve MHP'den oy getirdiğini, şimdi eğer Akşener seçimleri kazanamaz algısı meydana gelirse, o zaman solcu bir adayın yerine merkez sağ seçmeninin tekrar AKP'ye dönerse Erdoğan’ın ilk turda da kazanabileceği, böyle bir algı çalışması yapılırsa bu söyledinin olabileceği fakat şu anda İnce ve Akşener’in çok iyi gittiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.