Veli ÇITIŞLI Yine AĞA!

Veli ÇITIŞLI Yine AĞA!

Tavas Rahvan Atlı Spor Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘9.Geleneksel Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu’nda Denizlispor yöneticisi Veli Çıtışlı, 3.kez ağa olmanın gururunu yaşadı.

A+A-

Yarışlarda ‘Ağa’lık ünvanını alan Çıtışlı, meydanda büyük alkış topladı. Pazar günü Kızılca mahallesinde düzenlenen yarışlara CHP milletvekilleri Kazım Arslan, Melike Basmacı, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

BÜYÜK HEYECAN YAŞANDI

100’den fazla Rahvan atının katıldığı yarışmalarda büyük heyecan yaşandı. 5 grup halinde yapılan yarışmalarda çeşitli illerden gelen jokeyler kadar izleyenler de yerinde duramadı. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, rahvan at yarışlarının yüzyıllardır Ege topraklarında yapıldığını belirterek, belediye olarak geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Yarış Ağa’sı olan Veli Çıtışlı ise, örf, adet ve gelenekleri yaşatmak için bu tür organizasyonların devam edeceğini açıkladı. Çıtışlı, “3 yıldır yarışların ağalığını üstleniyorum. Gelecek seneyle birlikte yeni yüzler görmek istiyoruz” dedi. Daha sonra yarışlarda dereceye girenlere kupaları ve para ödülleri verildi. 

HACI SELAMOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.