Verimliliği Artırma Projesi Devam Ediyor

Verimliliği Artırma Projesi Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesine" çerçevesinde koyun yetiştiricilerine  koç dağıtımı Çivril’de yapıldı. 

A+A-

2011’den 2018’e kadar değişik ilçelerde "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" çerçevesinde  208 yetiştiriciye toplamda 541 koç dağıtıldı. Gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda Çivril İlçesi Gümüşsuyu ve Çandır mahallelerindeki  koyun yetiştiricilerine İvesi koçu dağıtılması uygun görüldü. Gümüşsuyu mahallesinden 4 ve Çandır  mahallesinden 3 yetiştirici olmak üzere toplam 7 yetiştiriciye "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi"  çerçevesinde 17 baş İvesi ırkı koç dağıtıldı.

Küçükbaş Varlığı yüzde 83 Arttı

Denizli’de küçükbaş hayvan varlığının son 10 senede yüzde 83'lük artış ile 350.408 baştan 616.815 başa ulaştığı, küçükbaş hayvanların 424.007 başının koyun, 192.808 başının keçi olduğu yani bu artışın Denizli’nin et ve süt üretiminde rekabet edebilir konuma getirdiği, Denizli’de 7.766 adet küçükbaş işletmenin bulunduğu, bu işletmelerin büyük bir çoğunluğunun orta büyüklükte işletmeler olduğunu, amacın İvesi ırkı koç kullanıp Denizli’de yetiştirilmiş olan koyunların et, süt ve döl verimlerini yüksek sürüler duruma getirme, kan tazeleme, uygulanacak ıslah çalışmaları ile İvesi ırkı koyun sayısının artırılması ve son dönemde talep edilmiş olan İvesi ırkının çoğalmasını sağlama olduğunu, her ne kadar küçükbaş hayvan varlığı 617 bine ulaşmış olsa da kendilerinin hedefinin 1 milyon baş koyun keçi varlığı olması gerektiğin belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.