Vicdanınız Sızlar mı?

Vicdanınız Sızlar mı?

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Marmaris ziyareti ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın memur yapıldığı ve asıl işinin emlak pazarlamacılığı olduğunu ifade eden Karaca, Marmaris ziyareti sırasında Bakan’ın, CHP’li belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları sanki kendileri yapmış gibi gösterdiğini ve caretta caretta yavruları ile fotoğraf çektirip imajını düzeltmeye çalıştığını dile getirdi.

Biçer Karaca, Bakan Kurum’a bir soru yöneltti ve  Marmaris’e gitmişken Okluk Koyu’ndaki israf sarayı inşaatı için kesilmiş on binlerce ağacı, doldurulmuş olan sahilleri ve yok edilmiş olan doğayı da gördü mü?” deyip, Gökova Körfezi’nde imara açılmış olan 27 bin futbol sahası genişliğindeki arazileri anımsatarak; “vicdanınız sızlar mı?” dedi.

“OKLUK KOYU’NDA İŞLENEN DOĞA CİNAYETİ KUŞAKLAR BOYU HATIRLANACAK”

Muğla, Marmaris’in çok önemli ve güzel yerlerinden olan Okluk Koyu'ndaki daha evvelki Cumhurbaşkanlarının yaz tatillerini geçirdikleri 4 oda ve 1 salondan meydana gelen 230 metrelik mütevazi konutun yıkılarak yerine inşa edilmiş olan Yazlık Saray’ın  “AKP’nin israf ve kul hakkı üstünde sağlamış olduğu iktidarının sembolü” şeklinde tanımlayan Biçer Karaca, 13 bin 166 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip olan, 300 odalı, 65 hektara yayılmış israf sarayın 10 bin 966 metrekarelik deniz dolgusu ile hem ormanlara hem de kıyılara zarar vererek yok etmeye and içen bir iktidarın ülkeye bıraktığı kara bir leke olarak kuşaklar boyu hatırlanacağını dile getirdi.

“İSRAF SARAY’IN DUVARLARINI YEŞİLE BOYAYARAK, HABERLERE YASAK GETİRİP YIKIMI SAKLAYAMAZSINIZ”

İnternet üstünden haberlere yasak getirip yazlık saray inşaatı için kesilmiş olan 50 bin civarında sığla ve çam ağacını halktan saklamaya çalışmak ile suçladığı iktidara eleştirilerde bulunan Biçer Karaca; İsraf Saray’ın duvarlarının yeşile boyanması ile sebep oldukları katliamı saklama hayretlerinin de komik olduğunu ifade etti.

“BAKAN BEY SAMİMİYSE GÖKOVA’DAKİ SİT HATASINDAN GERİ DÖNSÜN”

İktidarın “Millet Bahçeleri” sözlerinin de tek başına ülkede doğayı ve şehirleri karşı karşıya bıraktıkları korkunç tablonun itirafı olduğunu dile getiren Karaca; Bakan Kurum’un Gökova Körfezi’ni imara açmış olan düzenlemelerden vazgeçmesini istedi ve eğer 16 senelik yıkıma daha fazla ortak olmayacağını söylerse geçtiğimiz sene SİT statüsün düşürülüp imara açılmış olan Marmaris’in Gökova Körfezi’ndeki 21 bin 618 hektarlık alanın tekrar 1. derece SİT alanı ilan etmesi gerektiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.