WhatsApp, Viber Kullanan Memur...

WhatsApp, Viber Kullanan Memur...

Rusya’da devlet, işle ilgili konularda WhatsApp, Viber, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanan kamu çalışanlarını cezalandırmaya hazırlanıyor...

A+A-

Rusya’da devlet, işle ilgili konularda WhatsApp, Viber, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanan kamu çalışanlarını cezalandırmaya hazırlanıyor. İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB), işleriyle ilgili konularda mesajlaşma uygulamalarını kullanan kamu görevlilerine ilişkin ceza sistemini 2017 yılının ikinci çeyreğine kadar hazırlaması öngörülüyor. 

turkrus.com'un haberine göre “İnternet+egemenlik” adlı çalışma grubunun başkanı İlya Massuha, “Devlet Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, işle ilgili bilgilerin sertifikasız uygulamalar aracılığıyla paylaşılmasının kabul edilemez olduğunu birkaç kez dile getirdi. Bunun sonucunda konuyla ilgili yol haritası oluşturuldu” şeklinde bilgi verdi.

WhatsApp, Viber ve Telegram gibi programları işleriyle ilgili konularda kullanan bürokratların, görevden alınmaya kadar varabilecek disiplin cezalarına çarptırılmaları teklif ediliyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.