WhatsApp Daha Güvenli

WhatsApp Daha Güvenli

Son güncelleme ile WhatsApp'a iki yeni özellik daha geldi. Birisi güvenlik birisi ise bildirim ile alakalı özelliklerin detayları haberimizde.

A+A-

Dünyanın en popüler iletişim uygulaması güncellemeler ile sürekli kendisini yenilemeye, geliştirmeye ve ortaya çıkan güvenlik zafiyetlerini gidermeye devam ediyor. Son güncelleme WhatsApp'a iki yeni özellik daha ekledi.

Uygulamayı güncelleyen WhatsApp, İOS işletim sistemi kullanıcılarına 2 yeni özellik daha getirdi. Bu özelliklerin yakın zamanda Android kullanıcılarına da sunulması bekleniyor.

Şüpheli Linkler

WhatsApp da daha önce ortaya çıkan şüpheli linklerde pek çok dolandırıcılık olayı ve infial yaratacak yalan haberler ortaya çıkmıştı. Hatta bu mesajlardan dolayı ölenler bile olmuştu. Daha önce bu durumu engelleyeceği ifade edilen WhatsApp, son güncellemesi ile buna bir dur dedi. 2 özellikten ilki bu şüpheli linkler ile alakalı, Bundan sonra WhatsApp kullanıcıları şüpheli linkler ile alakalı uyaracak. Alınan bilgilere göre şüpheli linklere tıklandığında WhatsApp bir uyarı butonu ile kullanıcıyı o linkin zararlı olabileceği hakkında uyaracak ve onay isteyecek. Ayrıca bu limklerin zararlı olduklarını göstermek için değişik bir renk olması da bekleniyor.

Bildirim Güncellemesi

WhatsApp, son dönemlerde bildirim ile alakalı önemli atılımlarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde bildirimden mesajı yanıtlama, ardından bildirim üzerinde okundu olarak işaretle güncellemelerinin ardından son güncelleme ile artık kullanıcılar almış oldukları resimleri bildirim merkezi üzerinde görüntüleyebilecekler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.