Yağmur Barajları Doldurdu

Yağmur Barajları Doldurdu

Denizli Valiliği tarafından son zamanlarda meydana gelen yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları hakkında bir açıklama yapıldı.

A+A-


 

Denizli’de bilhassa son günlerde etkisini gösteren yağışlar tarım ürünlerine olumsuz etkiler vermesi ile beraber şehirdeki baraj ve göletleri olumlu şekilde etkilemiştir. Denizli’nin içme ve sulama suyu gereksinimini  karşılayan barajların doluluk oranları son yağışlar ile beraber arttı.

Doluluk Oranı Muazzam 

DSİ’nin yapmış olduğu ölçümler neticesinde Denizli’de bulunan baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı tespit edildi. Artış oranı en fazla Buldan ilçesinde Yenicekent Mahallesindeki Cindere Barajında belirlendi. Cindere Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 98 oranında olduğu tespit edildi. Şehir merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranı yüzde 93 oranında, Işıklı gölünde yüzde 65.9 oranında ve Adıgüzel Barajında ise yüzde 35.6 doluluk oranında olduğu tespit edildi.

 

14.06.2018’de Işıklı Gölündeki su hacminin 151 milyon m³ iken 20.06.2018’dee 4 milyon m³ artışla 155 milyon m³, yine aynı tarihler arasında Adıgüzel Barajındaki su hacmi ise 379 milyon m³ iken 3 milyon m³  artış ile 382 milyon m³ ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.