Yakalanmasalar Çok Canlar Yanacaktı

Yakalanmasalar Çok Canlar Yanacaktı

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de sağlıksız şartlarda sahte içki üretimi ve satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon gerçekleştirildi.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından alınan istihbari bilgiler ve yürütülen çalışmalar doğrultusunda ilimizde kaçak alkol satışının önlenmesi kapsamında önleyici çalışmalar ve delillendirme çalışmaları yapıldı.

Yeni Yılın Yaklaşmaıyla Arttı

Yeni yılın yaklaşmasıyla Denizli’de sahte alkollü içkilerin yasa dışı şekillerde taklit bandrol yapıştırılıp sağlık bakımından uygun olmayan şartlarda piyasaya sürülmek istendiği, doğu illerinden ve İstanbul ilinden aracı şahıslar vasıtası ile Denizli il merkezinde ve ilçelerde eğlence mekanlarına satış yaparak piyasaya kaçak sahte alkol sürülmek istendiği yönünde bilgiler alındı. Piyasada bulunan kaçak sahte alkollerin tespit edilmesi ve henüz piyasada bulunmayan ama satışa hazır hale getirilmiş her türlü kaçak/sahte alkollerin ele geçirilmesine yönelik özellikle şehrin belirli yerlerinde ekipler tarafından denetimler arttırılarak operasyonel çalışma başlatıldı.

 

Operasyon çerçevesinde sürdürülen çalışmalarda kaçak içki satışını yapmak isteyen şahısların alkol teminini yasa dışı şekillerde yaptıkları, ikametlerin de veya depo olarak kullandıkları yerlerde muhafaza ettikleri, ambalajlama hükümlerine ve perakende veya toptan satış belgesi olmadan satmaya ve tüketmeye çalıştıkları, sağlıksız koşullarda telafisi mümkün olmayan sonuçlarla halkın sağlığını tehdit ederek ve devleti zarara uğratarak her türlü kaçak sahte alkolün satışını yaptıkları belirlendi.

Kumaç Parçaları Arasında Saklanmış

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda kırpılmış kumaş parçaları arasına gizlenmiş vaziyette alkol taşımacılığı yapan araçlar içerisinde satışa hazır halde kolilenmiş olarak ve kaçakçılık yapan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda farklı ebat ve şişelerde değişik markalarda kaçak alkol bulundu.

 

Operasyon kapsamında kaçak içki imalatı ve satışını yapmak isteyen şahıslara ait araç ve ikametlerde yapılan aramalarda;

-2.000 litreye yakın kaçak/sahte alkol (viski, şarap ve rakı),

-1.000 adet kaçak/sahte alkol,

-1.000 adet sahte bandrol,

-300 litre kaçak sahte alkol üretiminde kullanılan sıvı madde,

-270 litre etil alkol,

-56 kilogram alkollü içki üretimi için kullanılan katkı maddesi yakalandı.

 

Kaçak malzemelerle ilgili yakalanan 7 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair kanun kapsamında idari para cezası uygulandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.