Yakında Binlerce Vatandaşa Ulaşacak

Yakında Binlerce Vatandaşa Ulaşacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, tek tuş ile acil sağlık yardımı dönemini başlattı.

A+A-

Gündelik hayat faaliyetlerini tek başlarına yürütemeyen, evde bakım hizmetine ihtiyacı olan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlara bakım ve sağlık hizmetleri sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, tek başına yaşayan hastaların yaşama daha güvende bakabilmeleri için yeni bir uygulamayı hayata soktu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu hastalar için "Acil Yardım Cihazı" yerleştirdi. Öncelikle 30 civarında ihtiyaç sahibi vatandaşın yatak ucuna yerleştirilmiş olan cihazlarda 3 farklı  buton var. Cihazla hastalar acil durumlarda 112 Acil'e, sağlıkları ile alakalı bir bilgiye danışmak için Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7x24 saat hizmet ettiği 444 85 20 numaralı Tıbbi Danışma Hizmeti hattına veya kendisinin tespit ettiği bir yakınına tek tuşla ulaşabilmekte.

 

Hayat kurtaran kolye

 

Acil Yardım Cihazıyla amaç ihtiyaç sahibi olanların ilgili kurum ve kişilerle doğrudan iletişim kurması. Ayrıca hastanın mutfak gibi evinin başka bir odasında olabileceği olasılığına karşı yanında taşıyabileceği seyyar bir cihaz daha verildi. Kolye şeklindeki cihazı boynuna asıp taşıyabilen hasta acil bir durumda 112 Acil'e tek tuş ile ulaşabilecek.

 

"Vatandaşlarımız daha güvende"

 

Başkan Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkeziyle Denizli ilinde kimsenin sahipsiz kalmamasını amaçladıklarını,  ifade ederek, projeyle kısa zamanda binlerce vatandaşa ulaşıp dertlerine derman olduklarını ifade etti ve yalnız ikamet eden, yürüme zorluğu çeken ve yatalak hastalara zaman kaybetmeksizin ulaşmak amacı ile yeni bir uygulama getirdiklerini, acil sağlık müdahalelerinde saniyelerin bile çok önemli olduğunu, acil bir durumda bir yakınına veya acil sağlık hattına ulaşmak için zaman harcamak zorunda kalan vatandaşların artık tek tuş ile sesini duyurabileceğini, uygulama ile pek çok hayatın kurtarılabileceğini düşündüğünü, kendilerinin 'Denizlimizde kimse sahipsiz kalmayacak’ dediklerini ve vatandaşlara umut olmaya devam ettiklerini dile getirdi.

 

Dev sağlık ordusu

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 3 doktoru, 39 sağlık personeli, 10 ambulansı, 78 aracı ve 224 personeli ile Denizli halkına  hizmet veriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.