Yalova'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Yalova'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Yalova'da yaşanan 3.6 büyüklüğündeki deprem korku yarattı. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

A+A-

Yalova'da yaşanan 3.6 büyüklüğündeki deprem korku yarattı. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Yalova sabah 09.08 ve 09.10 saatlerinde gerçekleşen 2 sarsıntı yaşadı. Merkez üssü Yalova'nın Marmara Denizi açıkları olan ilk sarsıntı yerin 6.8 kilometre altında meydana geldi. Kandilli bu sarsıntının büyüklüğünü 2.9 olarak ölçtü. Bu sarsıntıdan 2 dakika sonra bir başka sarsıntı daha yaşandı. Yerin 10.6 kilometre altında yaşanan deprem 3.6 olarak kaydedildi. Herhangi bir can ve mal kaybının meydana gelmediği sarsıntılarda panik de yaşanmadı.

Perşembe günü 5,8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından İstanbul sallanmaya devam ediyor. Gerçekleşen son iki artçı depremle birlikte, dün gece saat 00.00'dan 09.30'a kadar Marmara Denizi'nde en büyüğü 3,6 şiddetinde 19 artçı deprem meydana geldi.

Salı günü yaşanan 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından Perşembe günü meydana gelen 5,8'lik deprem, İstanbul halkını ve çevre illerdeki vatandaşları tedirgin ediyor. Dün gece saat 00.00'dan bu sabah 09.30'a kadar en büyüğü 3,6 şiddetinde olan tam 19 artçı deprem meydana geldi. İstanbul'da önceki gece de en büyüğü 2,7 olan 29 artçı deprem meydana gelmişti.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre yaşanan artçıların en büyüğü 2,6 şiddetinde olurken bu sarsıntılar sabaha kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.