Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasında 2. Gün

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasında 2. Gün

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediye Başkanlığı ortaklığı ile yapılan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının 2. Günü başladı.

A+A-

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediye Başkanlığınca organize edilen 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı'nın zirvesinde 1 eylül itibariyle başlamış olan Dünya Yamaç Paraşütü şampiyonasına , 23 ülkeden gelmiş olan 123 lisanslı Yamaç Paraşütü pilotu 2.günde atlayışlara başladılar.

2. günde yaptığı açıklamasında Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; Yarışmanın 7 Eylül’e dek devam edeceğini ve  bu zevki yaşamak isteyen tüm halkın davetli olduğunu dile getirdi.

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası

Türk Hava Kurumu, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) Lisanslı sporcularıyla bu kez Denizli’nin Çameli ilçesi’nde gökyüzünü süslüyorlar. Çameli Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı işbirliği ile 2140 metre yüksekliğinde olan Yaylacık Dağında bu yıl 6.sı yapılan FAI - CAT2 onaylı etkinlik olan 2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası hazırlık yarışması dün başladı.

Yarışmaya 50’den çok ülke katılıyor ve buralardan 300’den fazla sporcu başvurdu. Fakat Uluslararası standartlar gereğince seçilmiş olan en iyi 120 sporcu bu şampiyonada yarışıyor.

Yarışma 01 Eylül 2018 cumartesi günü saat 11.30’da Çameli Belediye Başkanlığı’nın organize etmiş olduğu açılış töreni ile başladı. 02 Eylül – 07 Eylül 2018 tarihleri arasındaysa yapılacak resmi yarışma uçuşlarının ardından 07 Eylül 2018  tarihinde yapılacak olan kapanış töreninde madalyalar sahiplerini takdim edilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.