Yamaçparaşütü Dünya Kupası Heyecanı Devam Ediyor

Yamaçparaşütü Dünya Kupası Heyecanı Devam Ediyor

30 ülkeden 200 civarında pılotun yarışacağı Yamaçparaşütü Dünya Kupası Heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

Dünya Hava Sporları Federasyonu ve Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) resmi sitesinde bulunan 2ç kategori onaylı kupa karşılaşmaları, 1. kategori yarışmalar olan ve yalnızca milli sporcuların ve milli takımların katılabildikleri Dünya ve Avrupa Yamaçparaşüt Mesafe Şampiyonaları’nın ardından en prestijli yamaçparaşüt yarışmaları olarak bilinmekte. Uluslararasına Açık Dünya Kupası mücadelelerine sporcular ferdi ve takım halinde katılabilmekteler.

Karşılaşmaların FAI resmi sayfasında olması ve 2. kategori yarışma olarak onaylanması, sporculara ayrıca ferdi uluslararası puan kazandırdığından bu yarışmalarda Dünyanın en iyi yamaçparaşüt pilotları mücadele ediyorlar.

FAI’nin Türkiye’deki tek resmi Uluslararası Hava Sporları Organizasyonu yapma yetkisinesahip kurumu olan Türk Hava Kurumu’nun yönetiminde, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin de desteğinde gerçekleşecek olan yarışma,  Türkiye’nin Milli Hava Sporları Kontrol Yetkilisi (NAC) olan Türk Hava Kurumunun denetiminde THK Yamaçparaşüt Öğretmen Pilot Lisansına sahip Yamaçparaşüt Pilotu Abdullah KAHRAMAN tarafından organize edilmekte.

30 Ülkeden Katılım

08 Eylül 2018 Cumartesi günü Hasandağı Karbeyaz Otel bölgesindeki 2 bin metre yüksekliğinde olan kalkış alanından verilecek start ile başlayacak yarışmalara içlerinde Türkiye’nin de olduğu 30 ülkeden hemen hemen 200 yarışmacının katılacağı tahmin ediliyor.

Türk Hava Kurumunun yönetiminde ve ev sahipliğinde yapılacak olan 2020 Dünya Hava Oyunlarına hazırlanıyor olan Türkiye için,  Aksaray’da yapılacak olan bu yarışma aynı zamanda gelecek senelerde yapılacak Dünya Hava Oyunları test yarışmaları için de önemli bir hazırlık oluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.