Yanan Bölge İçin Kollar Sıvandı

Yanan Bölge İçin Kollar Sıvandı

Denizli ilinin Pamukkale İlçesi Akhan Mahallesi’nde geçen ay çıkan orman yangınında yanmış olan 69 hektarlık alan Denizli Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışma ile tekrardan ağaçlandırılacak.

A+A-

Yangın bölgesinde incelemeler yapan Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, yanmış olan alana Eylül-Ekim ayı içinde 100 bin fidan dikileceğini ifade etti.  

100 Bin Fidan Dikilecek

Pamukkale İlçesi Akhan Mahallesi’nde geçen ay ormanlık alanda yangın çıkmış ve toplamda 69 hektarlık alan yanıp kül olmuştu. Meydana gelen bu gelişmeden sonra Denizli Orman Bölge Müdürlüğü yanmış olan alanın yeniden ağaçlandırılması amacıyla çalışma başlattı. Bölgenin temizlenip tekrardan ağaçlandırılacağı ve 100 bin fidanın toprak ile buluşturulacağı dile getirildi.

Bölgenin tekrardan ağaçlandırılacağını ifade eden Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, bölgede çıkan yangın ile beraber 69 hektarlık alanın yanıp kullanılmaz hale geldiğini, ekiplerin hızlı bir müdahale ile yangını kontrol altına aldıklarını fakat rüzgarın etkisiyle alevlerinin önüne geçmenin güç olduğunu, bu alanın tekrardan ağaçlandırılması için çalışmalara başladıklarını, şu anda bölgede temizleme çalışmalarının yapıldığını, Eylül ve Ekim gibi 100 bin fidanın bu bölgede toprak ile buluşturulacağını sözlerine ekledi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.