Yapay Zekanın Geldiği Son Nokta!

Yapay Zekanın Geldiği Son Nokta!

Yapay zeka çalışmaları gün geçtikçe şaşırtıyor. Konuşan, dinleyen ve tartışan yapay zekadan sonra son gelinen nokta yok artık dedirtiyor.

A+A-

Bilişim teknolojisi şirketi IBM, konuşan ve dinleyen yapay zekanın ardından tartışıp ikna etmeye çalışan yapay zeka üretimi gerçekleştirdi.

Alınan haberlere göre, ABD'de tanıtılmış olan yapay zeka "Project Debater"in 6 senelik bir çalışmanın ürünü olduğu ifade edildi.

Tanıtımda münazara şampiyonu iki İsrailli öğrenci ile karşı karşıya gelen Project Debater, hükümetlerin uzay keşiflerine finansmanı yükseltilmesi ve tele tıbbın daha fazla kullanılması gerektiği yönündeki düşüncelere itirazda bulundu.

Her tartışma esnasında önce yumuşak, suni ve bir kadına ait ses tonu ile 4 dakikalık açılış konuşmasında bulunan yapay zeka, karşısındakilerin yine 4 dakika olan cevaplarını dinledi, ardından hem yapay zeka hem de tartışmacı görüşlerini 2’şer dakikalık süreler halinde toparladı.

Milyonlarca Belgeden Yararlanıyor

Project Debater'in, daha evvelden hazırlanmadığı bir konu ile alakalı cevaplarını meydana getirmek için çoğu makale ve akademik yayınlardan teşekkül eden yüz milyonlarca belgenin bulunduğu bir kütüphaneden faydalandığı ve görüşünü destekleyecek cümleleri de bu belgelerin içerisinden seçtiği ifade edildi.

Gazeteciler ve IBM çalışanlarından meydana gelen dinleyiciler, Project Debater'i her iki tartışmada da insanlardan daha bilgi verici buldular. Ayrıca sistemin, yapay zeka teknolojisinde çığır açacak bir gelişme olduğunu dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.