Yarın 15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu?

Yarın 15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu?

Yarın 15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu sorusunun cevabı merak edilmekte. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son açıklamasında okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı konusunda bilgiler verdi. Peki, okulların açılışı Mart ayına ertelendi mi?

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye'de milyonlarca öğrenci okulların açılış tarihi ile ilgili son dakika haberlerini yakından takip etmekte. Konuya ilişkin önce Erdoğan daha sonra ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Mart'tan itibaren liselerde yüz yüze eğitimin haftada en az 16, en fazla 24 saat olacağı bildirildi. Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar, 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacak.

ARA TATİL (SÖMESTR) NE ZAMAN BİTİYOR?

Normal şartlarda 2 hafta olarak belirlenen yarıyıl tatiline ikinci dönemdeki ara tatil süresi de eklenmiş ve yarıyıl tatili 3 haftaya çıkarılmıştı. Bu nedenle yarıyıl tatili 14 Şubat 2021 Pazar günü bitecek ve 15 Şubat 2021 Pazartesi günü okullarda ikinci dönem başlayacak.

OKULLAR AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığından okullar ne zaman açılacak ve yüz yüze eğitim nasıl olacak sorularıyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Buna göre, 15 Şubat itibarıyla, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitim başlayacak. 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.