Yatırımcı Dostu Tavas'ta

Yatırımcı Dostu Tavas'ta

Yatırımcı Dostu Tavas'ta

A+A-

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturmak üzere bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tavas Belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nün de katkı sunduğu toplantıya TKDK İl Koordinatörü Murat Kar ve Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Selahattin Kaya katıldı. Toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

"TKDK'nın geri dönüşümsüz desteklerinden haberdar olmayan kalmasın" parolası ile yola çıkan koordinatörlük, oldukça yoğun bir ilgi ile karşılandı. Toplantıda TKDK uzmanları, üreticilerin IPARD desteklerinden nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler verdi. Yapılan sunumda uzmanlar, hedeflerinin kırsal kesimin bu projelerden en yüksek oranda faydalanmasını sağlamak ve Denizli'nin gelişmesinde kırsal bölgeleri de aktif hale getirmek olduğunu, Tavas ilçesinin yüksek bir potansiyele ulaşabilmesi için ilçeden çok sayıda proje beklediklerini belirtti. Vatandaşların projeleri kapsamında %70'e varan karşılıksız hibelerden, destek verilecek yatırım alanlarından, et, süt üretimi ve işlenmesi, meyve-sebze işlenmesi, kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi (arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler) konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

Yatırımcılara yer bulma, hibe ve kredi sağlayan kuruluşlar hakkında bilgi ve proje desteği sağlama ve yatırımlarının ileriye yönelik olabilmesi hususunda yasal çerçeveler içerisinde her türlü yardımı vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Ortak aklı devreye sokarak, istişare, yardım ve kurumlar arası işbirliği ile inanıyorum ki Tavasımıza birbirinden değerli projeler kazandıracağız. Şahsım ve kurumum adına, gerek Denizlimize verdikleri katkılardan dolayı TKDK yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Nas, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.