YAZ-AR BİR Şairleri Korkutelinde

YAZ-AR BİR Şairleri Korkutelinde

Korkuteli Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, YAZ-AR-BİR tarafından “2. Korkuteli Türkü ve Şiir Akşamı” gerçekleştirildi.

A+A-

Her akşam olduğu gibi, program; şirin maskot gösterileri, Karagöz Hacivat gösterileri ve çocuklar için farklı yarışmalarla başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde türkü ve şiir dinletisine geçildi. Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği türkü ve şiir akşamı Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) genel başkanı Abdülkadir Uslu’nun konuşmasıyla başladı.

Başkan Abdülkadir Uslu: “Merkezi Denizli’de olan derneğimizin şair ve sanatçıları ile geldiğimiz Korkuteli’nde sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz. İkincisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğe gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Kültüre, sanata, sanatçıya değer veren, Korkuteli Belediye başkanımız Hasan Gökçe Bey himayesinde, Fiesta Organizasyon ve Kadir Enyüce organizasyonuyla bugün buradayız. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.


Başkan Uslu: “Birçok il ve ilçede benzer etkinlikler düzenleyen derneğimiz ayrıca Ulusal ve Uluslar arası Sempozyumlar, paneller, konferanslar da düzenledi. On iki kitabı dernek yayını olarak yayınladı halen süreli kültür, sanat ve edebiyat dergisi de yayınlamaktadır. Bünyesinde birbirinden değerli araştırmacı, yazar, şair, ressam, sanatçı barındıran derneğimizin 103 üyesi var. Bu akşam, 17 arkadaşımızla buradayız.”dedi.

Başkan Abdülkadir Uslu, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olanlara, özellikle Belediye Başkanı Hasan Gökçe’ye, Korkuteli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Küçükkaraca’ya ve Fiesta organizasyona, Kadir Enyüce’ye teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Küçükkaraca da konuşmasında, misafir sanatçı ve şairlere hoş geldiniz diyerek, “Bu akşam bizim için farklı bir gece olacak. Birbirinden değerli sanat adamlarıyla sizi buluşturmaktan mutluyuz. Diğer alanlarda olduğu gibi, kültür ve sanat alanında Belediyemizin hizmetleri devam edecektir.” dedi.

Küçükkaraca, “Fazla vaktinizi almadan sizi şairlerimizle baş başa bırakıyorum. İyi eğlenceler, iyi dinletiler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sunuculuğunu Betül Yatağan’ın yaptığı programda şu şairler şiirlerini okudular: Kadir Yatağan, Hüsamettin Tat, Muhammet Kahraman, Reyhan Pervanlar Karaalp, İsmail Gökçe, Sadık Dağdeviren, Mehmet Aslan, Ezgar Ergün, Abdullah Aksoy.


Ayhan Öztaş klavyesiyle, Murat Özyurt Sazı ve sesiyle geceye renk kattılar. Peş peşe söyledikleri yöre türküleriyle izleyicileri coşturdular.

Sahneye gecenin sürpriz sanatçısı Kadir Enyüce de Ayyüzlüm’le izleyenlerin gönlünü fethetti.

 Etkinlik sonunda, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, YAZ-AR-BİR genel başkanına plaket takdim ederken,  YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu da, Korkuteli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Küçükkaraca’ya ve Fiesta Organizasyon adına Kadir Enyüce’ye birer şilt takdim etti.

Daha sonra şair ve sanatçılara Korkuteli Belediyesi ve YAZ-AR-BİR tarafından ayrı ayrı katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.