Yaza Fit Bir Şekilde Girin

Yaza Fit Bir Şekilde Girin

Havalar ısınması ve  güneşin yüzünü göstermesi ile yaz kiloları sendromu da kendini göstermeye başladı. İşte yaza fit bir şekilde girmeniz için öneriler…

A+A-

Az ve Sık Beslenme

Uzmanlara göre ara öğünler en az ana öğünler kadar çok mühim. Günde 3 ana 3 ara öğün yapmak en faydalısı. Çok acıkıp aşırı yemek tüketince bunları verilmesi kolay olmuyor.

En iyisi ara öğünlerde hafif ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketilmedir. Meslea; meyve, kuru meyve, kuruyemiş, süt, yoğurt, grisini vb.

Bol Su İçin!

Uzmanlar günlük 2 - 2.5 litre su içmenin mutlaka alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü susuz ne form ne egzersiz ne de doğru bir beslenme olacaktır. Su tüketiminin azalması vücutta depolanan yağ miktarını artırıyor.

Sebze ve Meyve

Yapılacak beslenme programında bolca sebze ve meyve olmalı.  Sebzeler ve meyveler en zengin vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Bilhassa yeşil yapraklı sebzeler diğerlerine göre çok daha fazla vitamin ve mineral içermektedir.

Mutlaka Egzersiz Olmalı!

Metabolizmayı hızlandırmak için fiziksel aktiviteyi artırmak gerekli. Bunun başında bol bol yürüyüş yapmak gelmektedir.

Karbonhidrattan Korkma!

Kilo verme sürecindeyken yapılan en büyük hatalardan birisi karbonhidratı listeden tamamen atmak oluyor. Bu büyük bir hata. Ama burada bahsedilen börek, çörek, açma, poğaça, kek, pasta vb. gibi beyaz unlu ürünler değil. Onların komple hayatımızdan çıkması lazım zaten.

Ekmekten korkmamak lazım, her öğünde mutlaka 1 dilim tam buğday, çavdar, ekşi mayalı vb. gibi esmer ekmek yiyin. Karbonhidrat birincil enerji kaynağıdır ve karbonhidratın en güzel kaynağı da ekmektir. Eğer hiç karbonhidrat almazsanız yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, unutkanlık ve yeterince doyamamak gibi problemler ortaya çıkacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.