YAZAR-BİR ve Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Zaferini Andı

YAZAR-BİR ve Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Zaferini Andı

YAZAR-BİR ve Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Zaferini Andı

A+A-

“4. ŞİİRLERLE VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE”

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’nin birlikte hazırladığı, “4. Şiirlerle ve Türkülerle Çanakkale” programı Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Salonunda yapıldı. Programı Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Atalar Mahallesi Muhtarı Fatma Yıldan’ın da aralarında olduğu çok sayıda izleyici takip etti.

Sunuculuğunu Betül Yatağan’ın yaptığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklâl marşının okunması ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu: “Aziz şehitlerimizi ve Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetli olmuş gazilerimizi yâd etmek, hatıralarını yaşatmak ve asıl önemlisi “Çanakkale Ruhu” nu bugünlere taşımak hepimizin öncelikleri arasında olmalıdır. Eğitimde, sosyal hayatımızda, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizde bu ruhu yansıtmamız gerekir. Özellikle gençlerimizin bu ruhu tanıması sağlanmalıdır. Çünkü bu ruh; varoluş mücadelesini kazandıran, İstiklal Harbi'ni kazandıran, bizi biz yapan ruhtur. Ve daha ötesi Türk milletini ileriye taşıyacak olan ruhtur.”dedi.

Başkan Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale Muharebelerini farklı bir açıdan incelediğimizde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk istiklalini sağlayacak olan İstiklal Harbi'nin komuta kademesinin yetiştiği cephenin Çanakkale Muharebeleri cephesi olduğunu görürüz.

Egeli Araştırmacılar ve Yazarlar Birliği kısa adıyla YAZ-AR-BİR Çanakkale ruhunun bir yansıması olarak kurulmuştur. Kurucu üyesi ve Genel Başkanı olmaktan gurur duyduğum YAZ-AR-BİR’in doğum günü, kuruluş tarihimiz 18 Mart 2002’dir. Yani Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü. Derneğimiz üyeleri de Çanakkale ruhunu iliklerinde hisseden bilinç ve sorumluluktadır.

Çanakkale zaferini unutmak, aziz şehitlerimize, bedenlerinde ve ruhlarında taşıdıkları “Çanakkalelerin” bıraktığı derin izlerle yaşamak zorunda kalan, gazilerimize yapılabilecek büyük bir vefasızlık olurdu.”

Başkan Uslu, zaferlerin ancak sahip çıkıldıkça anlam kazandığını belirterek o nedenle bugünkü programın öneminin büyük olduğunu anlattı.

 

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu “Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri ve destekleri olan: Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı sayın Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı sayın Mustafa Gökoğlan, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı sayın Hüdaverdi Otaklı, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı, sayın gazi Hamdi Helvacılar bey ve yönetim kurulu üyelerine, teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

YAZ-AR-BİR yönetim kuruluna, üyelerine, sahne alan ozanlarımıza, sanatçılarımıza -şairlerimize ve bizi yalnız bırakmayan siz gönül dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

“Ya zafer, ya da ölüm!” deyip kahramanlık destanlarını yazanlar: Ölmekten korkmadılar, gazi olmaktan kaçmadılar… Onlar, onurla savaşıp, gururla Hak’ka yürüdüler. Bu vatanı bize emanet ettiler!

Onları: Çanakkale’de şehit düşenleri, gazi olanları! Vatanını, Milletini, Bayrağını karşılıksız sevenleri! Rahmetle! Hasretle! Minnetle! Saygıyla ve Muhabbetle selamlıyorum! “Ne Mutlu, Türküm Diyene!” dedi.

Muharip Gaziler Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar da Vatan, Bayrak için 44 yıl önce kendilerinin yaptığını bugün Mehmetçiğin Afrin’de yaptığını anlatarak “Okunan ezanlar hürmetine inşallah dualarımız kabul olur. İnanıyoruz, Mehmetçiğimiz Afrin’den zaferle dönecektir.” dedi.

Başkan Helvacılar, zamanın bir olma zamanı olduğunu ifade ederek, gençlere manevi duygularını yansıtmaya çalıştıklarını bu anlamda 18 Mart Zafer Haftası münasebetiyle Denizli Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı program dahilinde okullarda Çanakkale Zaferini anlattıklarını, belirtti.

Başkan Helvacılar, katkıda bulunanlara teşekkür ederek, “Vatan için gerektiğimiz her dakika hazırız.”dedi.

“4. Şiirlerle ve Türkülerle Çanakkale” programında THM sanatçıları: Ozan Nihat, Mehmet Dağal, Hasan Arzuman, M.Ali Arzuman ve Sultan Turun sazlarıyla sözleriyle yer aldı.

Şiirlerini okuyan şairler şu isimlerden oluştu: Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Mehmet Aslan, Ezgar Ergün, Mehmet Dağal, Melahat Kuzu, Muhammet Kahraman, Bülent Açıkgöz, Kadir Yatağan, İsmail Gökçe, Ali Tuluk, Abdullah Aksoy.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar ile YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu Protokol üyeleri ile birlikte program sonunda katılımcılara belgelerini ve hediyelerini takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.