Yelkenkanat Şampiyonası Sona Erdi

Yelkenkanat Şampiyonası Sona Erdi

Yelkenkanat Şampiyonası Sona Erdi

A+A-

Denizli’nin Çameli ilçesinde 10-13 Ağustos tarihleri arasında yapılan Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi. Şampiyonada 1. Muhammed Emin Öner, 2.Mustafa Çırak, 3.Alper Beşkardeşler oldu.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yapılan Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Yelkenkanat Mesafe Yarışlarında dereceye giren pilotlara ödül töreni düzenlendi. Törene Türkiye Hava Federasyonlar Başkanı Ahmet Çağrı Özer, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın,  Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yarışma direktörü Bayezit Yıldırım ve pilotlar katıldı.

Türkiye Hava Federasyonlar Başkanı Ahmet Çağrı Özer, şampiyona yapmanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Sporcularımızı kutluyorum. İlçenin doğa harikası bir alanda uçtular. Çameli ilçesi hava sporları için çok önemli bir merkez. Pist alanı 4 tarafa uçulabiliyor ve hava sirkülasyonu için uygun. İnşallah Yaylacık Dağı Ege Bölgesi’nin eğitim alanı haline gelir” diye konuştu.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “2014 yerel yönetimde göreve geldiğimizden itibaren amacımız Çameli İlçemizi doğa sporlarını merkezi haline getirmekti Güney Ege Kalkınma Ajansı, Çameli Kaymakamlığımızla Hava sporları, yürüyüş yolları, treakking yollarında çalışmalar yaptık. Türkiye Hava Federasyonlar Başkanımız bugün geldi. Kendileri ilee istişare yaparak hava sporlarında neler yapacağımızı görüştük. Önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonaları gerçekleştirmek istiyoruz. Yarışmaya katılan tüm pilotlarımıza teşekkür ederken, dereceye girenleri de tebrik ediyorum" dedi.

Yelken Kanat sporunun yaygınlaştırılması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Çameli Kaymakamı Onur Özaydın,; “Şampiyonanın başarıyla tamamlanması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmalarda dereceye giren sporcularımızı kutluyor, her yıl katılımın daha da arttığı yarışmalarımıza ve Çameli İlçemize sizleri her zaman bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Dereceye giren Pilotlardan 1.olan Muhammed Emin Öner, 117 Km uçuş yaptı. Sıralamalarda dereceye giren 1. Muhammed Emin Öner, 2. Mustafa Çırak, 3. Alper Beşkardeşler’in ödüllerini Türkiye Hava Fedarasyonlar Başkanı Ahmet Çağrı Özer, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan verdi.

Dereceye giren pilotlar Yaylacık Dağı’nda uçmanın keyfini yaşadıklarını ifade ederek, Türkiye'nin en iyi mesafe yarışlarının yapıldığı bu önemli organizasyonda dereceye girmenin sevincini yaşadıklarını söylediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.