Yeni Bina Deprem Yönetmeliği Konuşuldu

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği Konuşuldu

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 01 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe gireceği bilinen “Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” ile alakalı 2 günlük bilgilendirme toplantısı yaptı.

A+A-

23 Ekim Salı, 24 Ekim Çarşamba günü yapılan bilgilendirme toplantısının sunumu Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat ŞENEL tarafından yapıldı. Toplantıya İnşaat Mühendisleri tarafından yoğun katılımın olduğu görüldü.

Eğitimler Devam Edecek

2 gün devam eden bilgilendirme toplantısında, mevcut durumda yürürlükte olan 2007 Bina Deprem Yönetmeliği arasındaki farklardan ve yeni eklenen hesaplama yöntemleri anlatıldı. Bunun yanında Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğinde yer alan kısımlar, Deprem Tehlike Haritaları, Deprem Yer Hareketi Seviyelerii, Deprem etkisi altında bina taşıyıcı sistemleri için Bina Performans Seviyeleri, Etkin Kesit Rijitlikleri, Taşıyıcı Sistem Davranış Katsayısı, Hesapta izlenecek adımlar, Deprem Tasarım Sınıfları, Yerinde Dökme Betonarme Elemanlar ve Modelleme tavsiyeleri gibi konulardan bahseden ŞENEL, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak, konular hakkında daha ayrıntılı eğitim ve seminerlerin süreceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.