Yeni Deprem Yönetmeliği Anlatıldı

Yeni Deprem Yönetmeliği Anlatıldı

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 03.07.2017 Pazartesi günü "Betonarme Yapılar Açısından Yeni Deprem Yönetmeliğinin Değerlendirilmesi ve Düzenli Binalar İçin Önerilen Basitleştirilmiş Tasarım Kurallarının İrdelenmesi" konulu seminer düzenledi.

A+A-

İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alper İLKİ’nin davetli konuşmacı olduğu seminere çok sayıda inşaat mühendisi katıldı. Prof. İlki salonu dolduran inşaat mühendislerine, 2017 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yeni bina deprem yönetmeliği hakkında bilgiler verdi.

2007 yılında yürürlüğe giren ve ülkemizde on senedir kullanılmakta olan mevcut deprem yönetmeliğin neden değiştirildiğini ve hangi kuralların revize edildiğini anlatan Prof. İlki, eski ve yeni yönetmelik arasındaki önemli farklılıklara da değinerek inşaat mühendislerini bilgilendirdi. Ülkemizin ve ilimizin önemli bir deprem kuşağı üzerinde olması sebebiyle konunun öneminin özellikle vurgulandığı seminerin sonunda, inşaat mühendislerinin yeni yönetmelik ile ilgili merak ettiği hususlar sorular ve cevaplar eşliğinde masaya yatırıldı ve tartışıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından düzenlenen bu etkinlik sayesinde halen taslak halinde bulunan ve yayınlanmayı bekleyen yeni deprem yönetmeliği hakkında Denizli’li inşaat mühendislerinin önceden bilgi sahibi olması sağlanmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.