Yeni kabine isim listesi 2021! AK Parti 7. olağan kongresi kabinede kimler değişecek?

Yeni kabine isim listesi 2021! AK Parti 7. olağan kongresi kabinede kimler değişecek?

Yeni kabine isim listesi 2021! AK Parti 7. olağan kongresinde kabine değişikliğinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Son gelen iddialar doğrultusunda Erdoğan’ın kabinede 7 değişikliğe gideceği ifade edilmekte. Peki, kabinede kimler değişti?

A+A-

Son günlerde konutundan pek fazla dışarı çıkmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti kongresinin hemen öncesinde 7 bakanı birden değiştireceği iddia edildi. Bazı bakanlıkların ise ayrılabileceği ifade edilmekte…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Aile Bakanlığı olmak üzere ikiye bölünürken Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Turizm Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da iki ayrı bakanlık olarak hizmet vermeye devam edecek. Bunlara ek olarak da 3 Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı oluşturularak bu görevlere yeni isimler atanacak. 

Çarşamba günü yapılacak olan kongrede ise AK Parti MKYK’da 29 ismin değişeceği iddia ediliyor. Bu durum MKYK Asil Üye sayısında yüzde 20 artışa denk gelirken Erdoğan’ın MKYK’nın yeni kadrosunu çok önemsediği belirtiliyor.

ak-parti-kongre.jpg

2023’e giden kadroyu oluşturacağı öğrenilen MKYK’da Erdoğan’ın iki gündür yalnızca Mehmet Özhaseki, Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Erkan Kandemir, Hasan Doğan gibi isimlerle görüştüğü ve Mahir Ünal ile görüşmesinin sebebinin ise kongre düzeni üzerine olduğu öğrenildi.

Son gelen iddialar doğrultusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un koltuklarına yeni isimlerin atanmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Ak Parti 7. olağan kongresinin hemen sonrasında 2021 yeni kabine isim listesine haberimizden ulaşabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.