Yenikapı Ruhunu Denizli'de Bozmaya Çalışıyorlar

Yenikapı Ruhunu Denizli'de Bozmaya Çalışıyorlar

Türk Haber Sen Genel Başkan Yardımcıları İlhan Yaman ve Tahir Karatop, Denizli PTT’de çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığını söylediler.

A+A-

Yaman ve Karatop, Denizli PTT yöneticilerini Yenikapı ruhunu bozmaya çalışmakla suçladılar.Türk Haber Sen Genel Başkan Yardımcıları İlhan Yaman ve Tahir Karatop, ve Türk Haber Sen Denizli Şube Başkanı Şakir Akkan ile birlikte Denizli’de PTT Merkezlerini ziyaret ederek çalışanların sorunlarını dinlediler. Türk Haber Sen Genel Başkan Yardımcıları ziyaretlerin ardından Türkiye kamu Sen Denizli İl Temsilciğinde, Kamu Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenlediler.

ÇALIŞMA BARIŞINI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Denizli PTT yöneticilerinin yaptıkları uygulamalarda çalışma başırışını bozmaya çalıştıklarını ifade eden Yaman ve Karatop, “15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı hanince hunharca yapılan darbe girişimi Milletimizin canını ortaya koyarak yapmış olduğu mücadele ile püskürtülmüş, hainler gereken derslerini almışlar, Akabinde Ülkemize ve milletimize yapılacak en küçük hainliğe hangi görüş ve düşüncede olursa olsun milli birlik ve beraberlik adına kenetleneceği 7 Ağustosta tüm dünyaya haykırılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve siyasi partilerimizin Genel Başkanlarının 15 Temmuz sonrası içimizde ve dışımızdaki millete hainlik düşünen tüm zihniyetleri lanetlemesine ve 15 Temmuz’dan sonra ayrımcılık yapılmaması hususundaki tüm çağrılarına rağmen anlaşılan bu çağrılara Denizli PTT Başmüdürlüğü kulak tıkamış, bölücülük, ayrımcılık ve adam kayırma ile siyasi iradeden beklenti içerisine girmişlerdir. Pazartesi gününden beri Kamu çalışanlarını ziyaret için Denizli de bulunmaktayız. Yaptığımız tespitlerde Denizli PTT yöneticileri çalışan üreten personel üzerinde egolarını tatmin etmekte çalışanlar arasında ayrımcılık yaparak çalışma barışını bozmaya azami gayret sarf etmişler.

“MİLLETİN VERDİĞİ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAYIN”

176 yıllık kurumu kimsenin babasının çiftliği gibi kullanmaya hakkı olmadığını ifade eden Yaman ve Karatop, “Özellikle dağıtım birimlerinde sürekli alanda canını dişine takarak eksik personelle dağıtım hizmetini yürütmeye çalışan dağıtıcı ünvanlı personel arasında “sen benim adamımsın kolay cihete git, sen benden değilsin sürekli rotasyonla bilmediği cihetlere sürgün” anlayışı hem çalışana hem de hizmet götürdüğü milletimize ihanettir. Keyfi uygulamalarla sürekli personele mobbing yaparak ıbrıkçı misali personeli yıldırmaya çalışan çanakçılara sesleniyoruz. Milletin verdiği görevi kötüye kullanarak yine millete hainlik yapıyorsunuz. Ciheti öğrenen gözü kapalı hizmet götüren dağıtıcı arkadaşımı sürekli yer değiştirerek gezdirmeniz yeni yerini öğrenmeden hizmet götürmesini engellemeniz yalnızca çalışana değil bu milete hizmet götürülmesine de engel koymaktır. Hiç kimse kraldan çok kral olmasın dağıtıcı arkadaşlarımız öğlen saatinde elinde dürüm yiyerek kesintisiz hizmet götürmesine rağmen, posta dağıtım müdürlüğünün kapısında nöbet tutarak 8 saat yerine 9 saat çalıştırılmasına asla müsaade etmeyiz derhal düzeltin. Eşit bir şekilde görev dağılımından asla vazgeçemezsiniz, kimsenin adamı değil, devletin memuru olduğunuzu, sorumluluk alanınızdaki personele maraba muamelesi yapmanıza asla müsaade etmeyiz. Bugün buradan yalnızca bir konu adına basın açıklaması yapıyor ve bir hafta içerisinde düzeltilmesini bekliyoruz. Aksi taktirde önümüzdeki günlerde uyarmayı beklemeden en sert şekilde sendikal cevabımızı vereceğimizi, isim isim 176 yıllık kurumu kendi çiftliği gibi kullananlara bunun hesabını soracağımızı bilmenizi istiyor, Kurumsal ve Devlet terbiyemiz gereği bugünkü duyurumuzu burada noktalıyoruz.Biraz önce de belirttiğimiz üzere bu kendini çalışanın sahibi gören zihniyetle mücadelemiz her geçen gün daha da sertleşeceğini tüm kamuouna saygılarımızla duyururuz.

bundan sorumlu olan yetkililer hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz” dediler.

Yaman ve Karatop, Cumartesi mesailerinin personeli huzursuz ettiğini de belirterek, “PTT Genel Müdürlüğünce Cumartesi günü her ilde genelde bir kez tarafından hizmet verilmesi bildirilmesine rağmen Denizli’de yanyana olan Bayramyeri ve Delikliçınar PTT Merkezleri arası yaklaşık bir km. olmasına rağmen açık tutulmakta bu da personelin izinlerinin aksamasına yolaçmaktadır. Söz konusu uıygulama personel arasında huzursuzluğa sebep olmaktadır. Yapılan uygulama ile gelirin gideri karşılamadığı da görülmüştür. Söz konusu olumsuzların giderilmesi beklemekteyiz” dediler. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.