Yerli Otomotivde Bizimde Payımız Olmalı

Yerli Otomotivde Bizimde Payımız Olmalı

Yerli Otomotivde Bizimde Payımız Olmalı

A+A-

MÜSİAD’ın hizmet sektör kurulu toplantısına katılan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ileri teknoloji ürünlerinin imalatına dönük Denizli’de büyük bir makine ihtisas organize sanayi kurmak için çalıştıklarını belirterek, “Denizli’nin yerli otomotiv üretiminde pay sahibi olması için gayret ediyoruz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili, Şahin Tin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Sektör Kurulları Komisyonu tarafından Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen ‘mesleki eğitim’ konulu hizmet sektör kurulu toplantısına katıldı.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Gençlik Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ile çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi işadamlarının katıldığı toplantıda sektörlerde yaşanan sorunlar, öneriler ve çözüm yolları konuşuldu.

“TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU İMALATA DAYALI İHRACATLA OLACAK”

Toplantı da konuşan MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Biltekin, mesleki eğitimin Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu vurguladı. Başkan Biltekin; “Türkiye’de 5 buçuk milyon üniversite öğrencisi olmasına rağmen maalesef 1 milyon 700 bin meslek lisesi öğrencisi var. Bunun da yaklaşık 1 milyonu imam hatip lisesinde okuyor. İmam hatip liseleri de meslek lisesi olarak görülüyor. Geriye kalan 700 bin öğrenci imalat, sanayi ve ihracatla büyümeye çalışan Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu konuda hemfikiriz. Meslek Liseleri bizim için çok önemli. Yıllardır her platformda, her toplantıda bunları dile getiriyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu imalata dayalı ihracatla olacak. Bu nedenle özellikle aileler tarafından meslek liselerine yönlendirme yapılmalı” dedi.

‘İŞSİZLİK ORANININ EN DÜŞÜK OLDUĞU İLLERDEN BİRİYİZ’

 Hizmet Sektör Kurulu toplantısın da konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “İşsizlik oranının en düşük olduğu illerden birisi Denizli. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. İşsizliği azaltacak en büyük etken sanayidir. Sanayiyi geliştirecek yatırımlar, üretim ve çalışmaktır. Denizli bu yoldaki adımlarını sağlam bir şekilde atıyor. Bugün Denizli ilimiz 81 il içerisinde de hem ihracatta, hem üretimde hem de ülkemizin ekonomisine sağlamış olduğu katma değer anlamında 6’ncı sıralarda yer almaktadır. Denizli her alanda kendini ispat etmiştir” dedi.

‘DENİZLİ SANAYİCİSİ HAZIR’

Yerli otomotivde üretim üstü olmak istediklerini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, konuşmasının devamında; “Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Denizli Şube Başkanımız “Denizli olarak bizde yerli otomotiv üretiminde pay sahibi olmak istiyoruz” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Özlü’ye bu konuda talebimizi bizzat ilettik. “Denizli sanayicisi olarak gerekirse otomotivin koltuklarını döşemek anlamında tekstil, gerekse metal, cam ve motor kısımlarında bizde üretim yapmak istiyoruz” dedik. Bu konuda Denizli sanayicisi yeterlidir. Ancak bu hususla ilgili biliyorsunuz yine Sanayi ve Ticaret odamız, Makine Sanayicileri İş Adamı Derneği (MAKSİAD)  ile beraber makine ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına dönük bir çalışmamız da var. Burada daha çok yüksek teknolojide bir yatırım üzerine büyük bir makine ihtisas organize sanayi kurmak için çalışıyoruz. Buda burada ilk üst olacak. Bu anlamda yerli otomotiv üretiminde Denizli olarak bizde pay sahibi olmak istiyoruz. Özellikle bu talebimizi Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ekonomi bakanımıza sanayiciler olarak ilettik. Sağ olsun Ekonomi Bakanımız da bu konuyu bizzat kendisi yakından takip ediyorlar” dedi.

“VASIFLI TEKNİK VE ARA ELEMAN SORUNU AŞILMALI”

Sanayicilerin vasıflı elaman bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Milletvekili Şahin Tin, ”MÜSİAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen bu toplantıda birçok iş adamımız çok önemli konulara temas ettiler. Meslek eğitimi almış olan genç işadamı arkadaşlarımızın da güzel tespitleri oldu. Öğrenci ve öğretmen arasındaki karşılıklı iletişim, değer ile saygı çok önemli. Ancak en son o 28 Şubat’taki büyük deprem yani meslek liselerinden üniversiteye geçişlerdeki puanın düşürülmüş olması Türkiye’de teknik ve ara elaman sorununu bugüne kadar getirdi. 28 Şubat sürecinin bizim sanayimize ve sektörümüze ne kadar büyük zarar verdiğini hala görüyor ve yaşıyoruz. İnşallah bugüne kadar yapılan düzenlemelere ilaveten daha kapsamlı adımlar atarak bu konudaki yarayı da sarmanın gayretinde olacağız” diye konuştu.

Toplantının ardından AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve beraberindeki katılımcılar Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere uygulamalı eğitim verilen teknoloji alanlarında incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.