Yeşilay Gençlerin Yanında

Yeşilay Gençlerin Yanında

Birleşmiş Milletler tarafından tespit edilen 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü münasebeti ile uyuşturucu ile mücadele dünyada ortak gündem oldu.

A+A-

Birleşmiş Milletler’in belirlediği 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebeti ile uyuşturucu ile mücadele konusu dünyanın ortak gündemine girdi. Her sene bu güne özel BMden açıklanan raporun 2017 senesine ait olanına göre dünya üstünde 29,5 milyon uyuşturucu bağımlısı mevcut. 250 milyon insan da hayatı boyunca bir defa uyuşturucu denemiş. Merak, sınırlarını aşma gayreti, özenti, duygusal boşluk içindeki gençleri bekleyen en büyük tehlike uyuşturucu.

 

Bilhassa son dönemlerde kullanımı gittikçe artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımı bile ölüme sebep olabiliyor. Uyuşturucu, kullanmış olan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyal bakımlardan çok  ciddi yıkımlar oluyor. Bunun yanında toplumsal, ekonomik pek çok zarara sebep oluyor. Tüm kurumların birlikte mücadele etmesi gereken bu tehlikeye karşı Yeşilay, önleme, koruma ve rehabilitasyon çalışmaları ile dünyaya örnek olmakta.

 

Herkesin Ortak Meselesi

Uyuşturucu bağımlılığı yalnızca kullananı değil, ailesini, çevresine de çok zarar veren bir hastalık. Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar, son dönemlerde gerçekleştirilen operasyonların ve ele geçirilen çok sayışa uyuşturucunun binlerce gencin hayatını kurtardığını, bunun yanında tedavi alanında yapılanların gittikçe gelişme gösterdiğini,  toplumun duyarlı kesimlerinin toplanarak değişik  şekillerde uyuşturucuyla mücadele ettiğini belirtti.

 

Uyuşturucunun özgürlüğün sonu olduğunu vurgulayan Bünyamin Yakar, merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma gibi duyguların gençleri uyuşturucuya sevk ettiğini,  ailelerden istenen çocukları ile ilgilenmeleri, onlarla konuşmaları, bağımlılık ile alakalı bilgi sahibi olmaları, tedavi olması gereken çocuklara bir suçlu gözü ile değil iyileşmesi gereken bir hasta olarak bakmalarını ve tedavide asla yalnız bırakmamalarını, bağımlılıklara dair her türlü doğru bilgilere tbm.org.tr sitesinden ve YEDAM Danışma Hattımız 444 79 75 numarasından ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.