Yetenekler Branşlarına Yönlendirilecek

Yetenekler Branşlarına Yönlendirilecek

Denizli'ye bağlı Çal ilçesinde ilkokul öğrencilerine sportif yetenek taraması yapıldı.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen ortaklık protokolü kapsamında tüm ülkede uygulamaya konulmuş olan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" çerçevesinde Çal ilçesinde öğrencilere sportif yetenek taraması yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından sürdürülen Çal Spor Salonu'nda yapılan yetenek taramasına, Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel ile okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılımda bulundu.

Proje çerçevesinde Çal ilçesindeki 7 ilkokuldan 3. sınıfta okuyan 146 öğrenciye uzman antrenörler nezaretinde 8 darklı istasyondan oluşan antropometrik ölçüm ve performans testleri uygulandı.

Pek Çok Alanda Ölçüm

Spor salonunda yapılan istasyonlarda uzman antrenörler gözetiminde öğrencilerin oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu 20 metre sürat koşuşu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik yetenekleri ve hızları ile alakalı ölçümleri yapıldı.

Bu ölçümlerdeki veriler neticesinde yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek ilgili branşlara yönlendirileceği ifade edildi.

DENİZLİ (AA)

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.