YKS Bitti, Sonuç Heyecanı Başladı

YKS Bitti, Sonuç Heyecanı Başladı

Tüm Türkiye’de ve Denizli’de Yükseköğretim Kurumları Sınavları tamamlandı. Binlerce genç sıkı çalışmalarının meyvelerini alabilmek için son sınavlarına girdiler. Bu arada ÖSYM sınav sorularını ve cevaplarını açıkladı.

A+A-

Koşarak Gittiler

Cumartesi ve Pazar iki oturum halinde yapılan sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne giren 26 bin 140 öğrenci heyecanlı yarışın son bölümünde ellerinden geleni yaptılar. Dün ve bugün zamanı iyi ayarlayamayarak sınava geç kalan bazı adayların, sınava girecekleri okullara koşarak gittikleri gözlendi.

10.00’dan Sonra Yasak

Denizli ilinde YKS'nin ilk oturumu olan TYT’ye 26 bin 140 öğrenci katılımda bulundu. Sınavların yapılacak olduğu okullarda polisin, geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Sınava girecek olan adaylar sıkı bir aramadan ve kimlik kontrollerinden sonra içeri alındılar. Aramalar esnasında adayların yanında bulunan su şişelerinin de etiketleri çıkarıldı.

Vakit yaklaştıkça sınav merkezinin kapılarında görev yapan polislerin, sık  sık saat 10.00'dan sonra içeri hiç kimsenin alınmaya uyarılarını yaptıkları görüldü. Adaylar sınav yerlerine alındıktan sonra okul bahçelerinde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen aileler de dışarı alındılar. Bu esnada sınavı kaçırmak istemeyen bazı öğrencilerin koşarak sınıflarına gittikleri gözlendi.

Soru ve Cevaplar Açıklandı

Bu arada son dakika alınan bilgilere göre YKS'nin 1. oturumu TYT ile 2. oturumu AYT'nin soru kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandığı öğrenildi.

ÖSYM açıklamış olduğu soru kitapçıkları ve cevap anahtarına ulaşmak için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.