Yörüklük Geleneğini Düğünde Yaşattı

Yörüklük Geleneğini Düğünde Yaşattı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Yörük kültürünün yaşatıldığı düğüne davetliler, 2 yılda özenle hazırlanan geleneksel kıyafetler ile katıldı.

A+A-

Merkez Mahalle'de ikamet eden Emine Şahin, oğlu Ramazan Şahin'in düğünü için iki yıl boyunca komşularının da desteğiyle yaklaşık 250 yöresel kıyafet hazırladı.

Davetliler, imece usulüyle özenle dikilen kıyafetleri giyerek düğüne katıldı.Yörük geleneğine uygun olarak da davetliler, kına gecesi ve gelin almaya davul zurna eşliğinde traktörler ile gitti.


 

Davetlilerin düğünde geleneksel kıyafetler giymesi renkli görüntüler oluşturdu.

Anne Emine Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden günlük yaşamda ve özel günlerde giyilen Yörük kıyafetlerinin artık unutulmaya yüz tuttuğunu dile getirdi.

Yörük kültürünü yaşatmak için farklı bir düğün yaptıklarını belirten Şahin, "Yörük kıyafetleri özel günlerde giyiliyor. İki yıldan beri kendim kıyafetlerin orijinalliğini bozmadan dikiyorum. Arkadaşlar da yardım ediyorlar. Geçmişimizi canlandıracağız. İnşallah Dalaman'da bir ilk olacak." dedi.

Şahin, bu öneri karşısında gelini ve oğlunun çok sevindiğini dile getirerek, insanları mutlu etmeyi amaçladığını vurguladı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.