Yürekleri Yakan Bir Hayat Öyküsü

Yürekleri Yakan Bir Hayat Öyküsü

Pamukkale ilçesinde ikamet eden Hümeyra Görünmez çileli hayatında en çok istediği şeyin ne olduğunu anlattı. İşte yürek burkan hikayesi…

A+A-

Denizli ilinin Pamukkale ilçesinde çocukluk senelerinde geçirmiş olduğu göz tansiyonu hastalığı sebebi ile sol gözünü kaybeden 30 yaşındaki  Hümeyra Görünmez, 2 sene evvel de evde çocukları ile oynarken sağlam gözünü de pencere mermerine çarpıp kaybetti. İki ay evvel kız bebek dünyaya getiren Görünmez, yüzlerini görmüş olduğu iki çocuğunun görüntülerinin hafızasından silindiğini ifade ederek, rüyalarına girmesini istediğini, rüyasında görüp hatırlamak istediğini ama olmadığını, 2 aylık bebeği Cennet Ecrin'i hiç göremediğini ama sesi ile, kokusu ile teselli bulduğunu belirtti.

Kayıhan Mahallesi'nde ikamet eden Hümeyra Görünmez, 4 yaşında göz tansiyonu hastalığı sebebi ile  sol gözünü kaybetti. 6 sene evvel 32 yaşındaki Muhammet Görünmez’le dünya evine giren Hümeyra Görünmez, 5 yaşındaki Mehmet Emin ve 4 yaşındaki Yusuf isimlerinde iki çocuk dünyaya getirdiler. Hümeyra Görünmez, 2016 senesinde çocukları ile evde oynarken talihsiz bir kaza başına geldi. Hümeyra Dönmez, dengesini kaybederek, pencerenin köşesindeki mermerin üstüne düştü. Sağ gözü mermere çarpan Hümeyra Görünmez, yapılan müdahaleye rağmen sağlam gözünü de kaybetti.



TÜM YÜK EŞİNDE

Bir anda hayatı kararan anneye en büyük destek eşi Muhammet Görünmez’den geldi.  Tekstil işçiliği yapan Muhammet Görünmez, bu durum sebebi ile işinden ayrılmak durumunda  kaldı.

İki gözünü de kaybeden Hümeyra Görünmez, iki ay evvel ismini 'Cennet Ecrin' koydukları kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğini göremeyen anne Görünmez, bebeğini dokunarak tanımaya çalışıyor. Bebeğin bez değiştirme, kıyafetler giydirme işlerini ise baba Muhammet Görünmez yapıyor. Eşinin görme engeli sebebi ile bebek bakımının yanında diğer iki çocuğun da bakımını üstlenen, temizlik ve yemek yapan baba Görünmez, evin geçimini devletten aldıkları aylık bakım parası olan 1090 TL ve 3 ayda bir almış oldukları 1500 TL engelli maaşı ile sağlıyor. Ayda 400 TL’de ev kirası veriyorlar.

EN BÜYÜK ACI

Bebeğinin ağlama sesini işiten fakat  yüzünü göremeyen, onu koklayan fakat kime benzediğini bilmeyen Hümeyra Görünmez, sağlam olan tek gözünün iki sene evvel kaybetmeden iki çocuğu ve Mehmet Emin ile Yusuf'un yüzlerini gördüğünü,  onların neye benzediğini bildiğini,  fakat bunlar çocuk olup, hızla değiştiklerini, zamanla yüzlerinin hafızasından silindiğini, onların yüzlerini hatırlayamamanın en büyük acı olduğunu,  belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.