Yürüyüş Bitti, O Görüntü Üzdü !

Yürüyüş Bitti, O Görüntü Üzdü !

Bu sene 2.si organize edilen ulusal katılımlı “Menderes Yolu Yürüyüşü” 3 gündüz ve 2 gece konaklamalı bir şekilde yapıldı

A+A-

Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK) önderliğinde Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK), Nefes Aktivite Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (NEFES), Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubunun (LAODİKYA ) ile, Dağ Arama Kurtarma Derneği tarafından (DAK) düzenlenen ve  yürütmede  görev aldığı etkinlik başarılı bir şekilde sonlandı.

Etkinliğe Çal ilçe merkezindeki yapılan küçük bir tören ile başlandı. Ardından grup Çal ilçesi Aşağıseyit Köyün Çayırlık mevkiinde toplanıp yürüyüşe başladı. Yürüyüşçüler sırası ile;  Aşağıseyit köyü içerisinden devam edip Büyük Menderes nehri boyunca yürüyüp Kısık Kanyonu üzerinden kanyon içerisine indiler. Burada kanyon seyredilerek ilk günün kamp yeri olan Kumral Mesireliği’ne erişildi.

Geceyi burada geçiren katılımcılar sabah erken saatte kampı toplayıp bu defa Hançalar Köprüsü yolunu izleyip köprüye eriştiler. Burada fotoğraf ve dinlenme için mola verdiler. Yürüyüşün devamında ise  Tahta Köprü bölgesinden geçip Çalkuyucak köyüne ulaşıldı. Buradaki moladan sonra köyün arkasındaki tepe aşılıp Çalçakırlar Köyü civarlarındaki Türbeli Tepe’deki kamp yerine ulaşıldı.

 

2. Günün gecesini de burada konaklayan yürüyüşçüler 3. Günün sabahında kamp alanından ayrılıp Çalçakırlar Köyü’nü izleyerek fotoğrafladılar ve yine Büyük Menderes manzaralı yürüyüş ile Apollon Lairbenons kutsal alanına eriştiler. Burada anı için çekilen fotoğrafların ardından öğle yemeği yendi ve molası sonrasında etkinliğin bitirileceği Bahadınlar Köyü’ne yürünerek ulaşıldı. 3 günlük organizasyon burada katılım belgelerinin verilip şehir dışından gelenler ile Denizli il merkezinden katılanların yolcu edilmesi ile sonlandı.

Yürek Buran Görüntü

Etkinliğe katılımda bulunacağını bildirdiği halde gelemeyen 40 civarında katılımcıdan başka 32 şehirden 250 kişinin katılımı ile organizasyon gerçekleşmiş oldu. Etkinlikte  herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve katılımcıların mutlu bir şekilde ilden ayrılması en mutlu edici nokta oldu. Etkinlikteki en iç buran konu bilhassa Hançalar Köprüsünden  sonra Büyük Menderes nehrinin yanına yaklaşılmayacak derecede kirli olmasıydı.  Konunun ilgili ve yetkililerce kısa zamanda dikkate alınıp düzeltileceğine inanıldığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.