Yüzde 43’lük Zamdan Geri Dönüldü

Yüzde 43’lük Zamdan Geri Dönüldü

Bugün ortaya çıkan ve Pamukkale’nin giriş ücretlerine yapılmış olan yüzde 43’lük zam, ‘yanlışlık olduğu’ denilerek geri alındı. 50 TL şeklinde duyurulan Örenyeri girişi, eskisi gibi 35 TL olarak tekrar duyuruldu.

A+A-

Denizli halkı tarafından sert bir şekilde eleştirilen ve bir anda gündeme bomba gibi düşen Pamukkale örenyeri giriş ücretlerine gelen yüzde 43’lük zamın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı geri adım attı. Sabah saatlerinde güncellenmiş olan fiyat listesinde Pamukkale’nin giriş ücreti yüzde 43 artırılmış ve 35 TL’den 50 TL’ye çıkarılmıştı.

Tepkilerden Sonra Geri Adım

Alınan bilgilere göre akşam saatlerinde liste tekrardan güncellendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Pamukkale ile beraber pek çok Örenyeri girişinde fiyatı evvelki seviyelerine çekti.

4 Kişilik Bir Aile 200 TL

Pamukkale ve Laiodikya Ören Yerlerine giriş ücretlerinde yapılmış olan bu anlamsız ve büyük artış, zaten fiyatlar sebebi ile şikayet edilen bu yerlere olan tepkiyi iyice artırmıştı. Zamlar Denizlililerin tepkisini çekti. Kısa zamanda zam haberleri de yayıldı ve konu sosyal medyada gündem oldu. Denizlililer, 4 kişinin Pamukkale’ye girmesi için 200 TL gerektiğini ve artık uzaktan bakmakla yetineceklerini ifade ederek tepkilerini koydular.

Güncellenmiş son şekli ile DÖSİMM’in fiyat listesi şu şekilde:


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.