Zengin ve Dopdolu Bir Kitap: "Okuma Yazma Becerileri"

Zengin ve Dopdolu Bir Kitap: "Okuma Yazma Becerileri"

Üç öğretmen yazar; Alper Tunga KUMTEPE, Sencer KUMTEPE ile Rüştü ÇAKIR, ortaokul öğrencilerinin yazılı ifadelerini geliştirmek için “OKUMA YAZMA BECERİLERİ” adlı bir yardımcı ders kitabına imza attılar.

A+A-

Kitapta: “hikâye (öykü), roman, fabl, masal, sohbet (söyleşi), deneme, makale, haber yazısı, röportaj, tiyatro, efsane, destan, mektup, biyografi, otobiyografi, dilekçe, fıkra (köşe yazısı), anı, günlük (günce), gezi yazısı, şiir, fıkra, bilmece, tekerleme, mani” dalları tanıtılıyor ve öğrencilerle bu dallarda yazma çalışması yapılıyor.

Kuşe kâğıda, renkli ve büyük boy (19,5x 27,5 cm. boyutlarında) basılı; önsözünü Hasan KALLİMCİ’nin yazdığı kitapta, her edebi dalda bir metin örneği verilmiş. Rüştü ÇAKIR’ın “Ekmeğin Önemi” adlı hikâyesi ve “Yaşantı Zenginliği” başlıklı söyleşisi, Hasan KALLİMCİ’nin “biyografisi” ile “Nüfus Cüzdanını Göster” anısı, PAÜ Öğretim Görevlisi DR. Metin TÜRKTAŞ’ın Çivril ilçesinin Gürpınar köyünden derlediği “Sırakayalar Efsanesi”,  Alper KUMTEPE’nin “otobiyografisi”, Kenan ÇARBOĞA’nın “Ayağını Sıcak Tut” fıkrası, Ahmet AYKOL’un “Elif’in Kitaplığı” romanından bir bölüm, kitapta yer alan metinlerden birkaçıdır.

Eğitim öğretimle ilgili 9 da desenin yanı sıra Hakkı USLU’nun 14 karikatürüne yer verilerek kitap görsel olarak da zenginleştirilmiştir.

“OKUMA YAZMA BECERİLERİ” bu hâliyle; ortaokul öğretmenlerinin el kitabı, öğrenciler için yardımcı ders kitabı özelliği taşımaktadır. Kitabın bir özelliği de ailecek yazma çalışmaları yapılabilecek ve ev ortamını “yazarlık atölyesine çevirebilecek bir öğretim aracı olmasıdır.

İlgilenenler için isteme adresi: Göktürk Kitabevi, Atatürk Mah. 207. sokak, No: 8-B Buca / İZMİR, Tel: 0554 922 06 39

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.