Zeybekci: Önlemleri Aldık

Zeybekci: Önlemleri Aldık

Bakan Zeybekci, patates fiyatlarının önlenemez artışa karşı Türkiye'nin Suriye'de operasyon yapmış olduğu bölgelerden ürün getirildiğini ve böylece mevcut durumda pazarda patates fiyatlarının 2 TL civarlarında olduğunu belirtti.

A+A-

Nihat Zeybekci, Türkiye ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkeleri arasında güncellenmiş olan serbest ticaret anlaşması ile alakalı Bakanlıkta organize edilen basın toplantısından sonra basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Operasyon Yapılan Yerlerden 4 Bin Ton Patates

Bakan Zeybekci, Türkiye’nin Suriye’de operasyon yaptığı bölgeden, patateste yükselen fiyatlara karşı toplam ihtiyacın % 1’ine karşılık gelecek ortalama  4 bin ton patates getirildiğini ifade ederek  böylelikle şu günlerde pazarda fiyatların 2 TL civarına çekildiğini,  kendisinin gitmiş olduğu halk pazarında patates fiyatının 2 TL civarında olduğunu ve istedikleri noktaya getirdiklerini, ithalata sıcak bakmadıklarını fakat içerde spekülatör ve tefecinin hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorlayıp, mağdur edip atacağı adımlara karşı da kararlı bir biçimde duruşlarının olacağını söyledi.

Önlemleri Alıyoruz

Nohut üretimi ile alakalı da konuşan Nihat Zeybekci, üretimin bu sene yaklaşık % 20 artacağını kaydetti. Zeybekci, fiyatların ürünün ilk çıktığı Adana, Mersin bölgelerinde 2 TL’ye kadar indiğini, çiftçinin korunması için bunun ile alakalı da ithalatı engelleyici önlemleri aldıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.