Beycesultan’da yerleşim alanı bulundu

Beycesultan’da yerleşim alanı bulundu

İnanç, kültür, termal, doğa ve mağara turizmi ile yerli yabancı birçok turisti kendisine çeken Çivril'deki Beycesultan Höyüğünde şu ana kadar daha önce literatüre girmeyen yerleşim tespit edildi.

A+A-

Denizli’nin Çivril ilçesi yakınlarında bulunan Beycesultan Höyüğünde Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Eşref Abay Başkanlığında, Arkeolog Yrd. Doç. Fulya Dedeoğlu Konakçı ve Zoolog Yrd. Doç. Gülçin İlgezdi Berksan’dan oluşan kazı heyeti ekibi ile yürütülen kazı çalışmaları devam ediyor.

 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe kazı alanını ziyaret ederek kazı sorumlularından bilgi aldı. Beycesultan Höyüğü günümüzden geriye doğru 5000 yıllık bir tarihe ışık tutuyor.

 

Geriye doğru Selçuklu Döneminden başlayarak erken Tunç Dönemine kadar çeşitli medeniyetlere ait yerleşime sahne olan höyük kazılarında elde edilen eserler sergilenmek üzere Denizli Müze Müdürlüğüne teslim ediliyor.

 

Ayrıca bu dönemlere ait yerleşimler hakkında fikir vermek üzere yerleşim alanı kesitlerinin üstünün çatı ile kaplanarak muhafaza edilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla çatı inşaatı da Denizli Valiliği imkanları ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca gönderilen ödeneklerle sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.