Türk Ocaklarından Saldırıya Çok Sert Tepki

Türk Ocaklarından Saldırıya Çok Sert Tepki

Denizli Ülkü Ocakları’nın AlparslanTürkeş anısına doğum yıldönümü nedeniyle Çınar 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda açtığı resim sergisine saldırı düzenlendi. Saldırıda önce ses bombası atıldı ardından bir kişi bıçaklandı.

A+A-

Dün akşam meydana gelen olayda, bölgeden geçen bir grubun sergi alanına ses bombası atması sonucu tartışma meydana geldi. Yaşanan tartışma arbedeye dönüşürken, sergide görevli 22 yaşındaki F.A.  aldığı bıçak darbesi ile yaralandı.

 

Olayı duyan, Ülkü Ocakları ve Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri olay yerine geldi. Bu esnada olay yerine gelen emniyet birimleri güvenlik alarak olayı araştırmaya başladı. İddialara göre Ülkücü grup tarafından yapılan açıklamada, 57 Gençlik Taraftar grubuna bağlı bazı kişilerin olduğu iddia edildi. Bu kişilerin maç için stadyuma giderken olayı gerçekleştirdiği de iddialar arasında yerini aldı. Bu iddialar üzerine taraftar grubuna bağlı bazı kişilerin gözaltına alındığı bilgisi geldi. Soruşturmanın genişletilerek devam edeceği bildirildi. Olayda bıçakla yaralanan F.A’nın durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

TÜRK OCAKLARI YÖNETİM KURULU’NDAN AÇIKLAMA

 

Olay Sonrası Denizli Türk Ocakları Yönetim Kurulu bir basın bildirisi yayınlandı.

 

Yapılan bildiride; “ Başbuğ Alparslan Türkeş’in hatırasına Denizli Ülkü Ocakları tarafından hazırlanmış olan resim sergisine karşı alçakça ve korkakça düzenlenen saldırıyı kınıyoruz.

 

Genç bir ülküdaşımız da saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Öncelikle arkadaşımıza ve Ülkü Ocakları teşkilatına geçmiş olsun diyoruz.

 

Saldırının Denizlispor taraftar grubu olarak anılan 57 Gençlik adlı taraftar grubundan kişi veya kişilerce gerçekleştirildi söylenmektedir. Adı geçen taraftar gurubunun bu saldırının içinde olması ihtimalinin çok düşündürücü olduğunu belirtmek isteriz. Şayet bu doğruysa bu taraftar grubu bundan böyle Denizlilerin ve Türk Milliyetçilerinin karşısındadır, meşru her zeminde tepki ve eleştirilerimize hedef olacaklardır. Şayet bu olay doğru değilse gurubun meşru sözcülerince gerçekleler anlatılmalı, saldırgan bu guruptan ise kolluk küvetlerine gurup tarafından teslim edilmeli ve bu kişiler guruptan çıkarılmalıdır. Aksi taktirde “terörist bir saldırı” olan bu saldırının yalnız faillerinin değil bağlı bulundukları kurumun da vicdan ve dimağlarda terörist olarak anılacağı önemle vurguluyor, tekrar Ülkü Ocaklarına ve Milliyetçi camiaya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.