İl Sağlık Müdürlüğü'nden Denizlililere Övgü

İl Sağlık Müdürlüğü'nden Denizlililere Övgü

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, yayınladığı açıklama ile bilinçsiz antibiyotik tüketimine dikkat çekerken, bu konuda Denizlili vatandaşlara da müjde verdi.

A+A-

İşte il sağlık müdürlüğünden yapılan o açıklama:

İlaçların gelecek nesillerde etkinliğinin sürdürülebilmesi için tek çare, ilaçların ve özellikle antibiyotiklerin akılcı kullanımıdır.

İşte bu noktadan hareketle Müdürlüğümüz tarafından akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturabilmek amacıyla toplumun her kesimine konu hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Aile hekimleri ile toplantılar yapılmış, yazılan reçeteler değerlendirilerek Aile Sağlığı Merkezlerine ziyaretlerde bulunulmuş yerinde incelemeler yapılmıştır. Ayıca kamu ve özel hastanelerde de hekimlere yönelik akılcı ilaç kullanımı toplantıları düzenlenmiştir.

Okullarda öğrencilere yönelik eğitimler ile hekimlerin reçete etmediği ilaçları kullanmamaları gerektiği konusunda, halk eğitimleri ile vatandaşlarımıza yönelik akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yapılmıştır. Bu çalışmaların sonucunda ilimiz, hem ülke genelinde hem de Ege Bölgesi'nde antibiyotik kullanımında en fazla düşüş sağlayan il olarak Türkiye 1.si olmuştur. Son üç yıldır üst üste elde edilen bu başarı bir tesadüf olmayıp yoğun bir emeğin karşılığıdır. Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüze ve İl Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI'ya İlimizde “Akılcı İlaç Kullanımı” kapsamında yürütülen çalışmalar sebebiyle son üç yıldır Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından Teşekkür Belgesi verilmiştir.

Bu yıl “Yılın İl Sağlık Müdürü” seçilen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI, ilimizde antibiyotik kullanımında sağlanan düşüş ile gelen bu birincilik sebebiyle kendisine verilen teşekkür belgesinden dolayı duyduyu memnuniyeti dile getirerek “Akılcı ilaç kullanımı çalışmalarımız düzenli olarak devam edecektir. Bu çalışmalarımızda bize destek veren ekibime, aile hekimlerine, kamu ve özel hastanelerde çalışan hekimlere ayrıca antibiyotik kullanımında gösterdikleri bilinçli davranış sebebiyle Denizli halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.