İstanbul Barosu Başkanı Belli Oldu

İstanbul Barosu Başkanı Belli Oldu

Son Dakika! İstanbul Barosu Yeni Başkanı Mehmet Durakoğlu Oldu

A+A-

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için oy verme işlemi saat 17.00'da tamamlandı. Toplam seçmen sayısının 36 bin 483 olduğu seçimde, 92 sandığın açılmasıyla saat 17.00'de sayım başlandı. Sayım sonucunda 13 bin 19 oyla yeni başkan Avukat Mehmet Durakoğlu oldu.

 

SEÇİM SONUÇLARI

 

Seçimde, 13 bin 19 oy alan Durakoğlu, birinci olurken, Özgürlükçü Çağdaş Avukatların adayı Several Ballıkaya Çelik 3 bin 423 oy ile ikinci, Hukukun Üstünlüğü Platformunun adayı Mehmet Sarı 3 bin 40 oy ile üçüncü, Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili 2 bin 740 oy ile dördüncü ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubunun adayı Ali Rıza Kaplan bin 699 oy ile beşinci oldu.

 

YÖNETİM KURULU

 

Durakoğlu'nun başkanlığını yapacağı İstanbul Barosunun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

 

Avukat Necmi Şimşek, Avukat Aydeniz A. Tuskan, Avukat İsmail Gömlekli, Avukat Şahin Erol, Avukat Süreyya Turan, Avukat Muazzez Yılmaz, Avukat Cengiz Yaka, Avukat Profesör Dr. Serap K. Kiziroğlu, Avukat Ali Gürbüz, Avukat Hasan Kılıç

 

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından açıklama yapan Mehmet Durakoğlu şu ifadeleri kullandı:

 

İstanbul Barosu'nda yaşanan seçim yarışı sonucu itibariyle çizginin başarısıdır. İstanbul Barosu'da aydınlanma devriminin temsilcileri kazanmıştır. Bu çizgi, özellikle Türkiye'de yaşanan siyasal konjonktür itibariyle bize yaşatılanlara yaptığımız direnmenin ifadesidir.

 

"SOMUT İŞLER YAPTIK"

 

Biz öncelikle yargı bağımsızlığının olmadığı hukuk devleti olmayı beceremediğimiz, hukukun üstünlüğünü içimize sindiremediğimiz için bu mücadeleyi başlattık. Bunu yaparken çok daha önemlisi avukata dokunduk, savunma hakkının kutsallığını savunurken meslektaşlarımızın mutlu olmasını temin edecek somut işler yaptık.

 

"ASLA ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZDEN SAPMAYACAĞIZ"

 

O teminatı vermeye çalışacağız. Aynı çizgide devam edeceğiz. En küçük değişiklik olmayacaktır. Herkes bunu bilmeli. Şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla kibirlenmeden bir hizmetin inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek yürüteceğiz. Hukuk devleti olabilmemizin mücadelesidir. Avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir mücadelemiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım sapmayacağız. Mücadeleyi devam ettireceğiz

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.