Şehidimiz Var!Kahramanlar Bir Bir Toğrağa...

Şehidimiz Var!Kahramanlar Bir Bir Toğrağa...

Şemdinli'den Acı Haber: 1 Asker Şehit! TSK, Hava Harekatı Düzenledi

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde devam eden operasyonlarda yaralanan 1 askerin kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu açıkladı. Şehit düşen askerin Zonguldak'ın Devrek ilçesine kayıtlı Uzman Çavuş Okan Korkut olduğu belirlendi.

 

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

 

TSK'dan yapılan açıklamada, "31 Mayıs 2016 Salı günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ancak durumu ağır olan silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.40'da şehit olmuştur" denildi.

 

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

 

ŞEHİDİN CENAZESİ YARIN DEFNEDİLECEK

 

Şehidin cenazesi bugün 17.30'da önce Çaycuma Havaalanı'na daha sonra askeri konvoyla Devrek ilçesine getirilecek. Yarın öğle namazına müteakip Devrek ilçesine bağlı Yılanlıcakuz Köyü'nde kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

 

ŞEMDİNLİ'YE HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan diğer açıklamada, 31 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari Şimdinli'de yürütülen operasyona yönelik alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 01.05-01.58 saatleri arasında Hakkari/Şemdinli kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği kaydedildi.

 

HEDEFLER İMHA EDİLDİ

 

Bölgede tespit edilen dört hedef (BTÖ silah mevzii ve barınağı) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi.

 

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.