“Farklılık Zenginliktir” Parolası İle Başladılar

“Farklılık Zenginliktir” Parolası İle Başladılar

Okul öncesi yaş grulplarında Türkiye de ilk tersine kaynaştırma yaz okulunu yapan Denizli Otizm Derneği bu sene, Farklılık Zenginliktir Yaz Kulübü’nü organize ediyor. Yaz kulübüne katılımda bulunan 24 öğrenci beraber yaşamanın ilk adımlarını atmanın mutlu

A+A-

Otizmli birey ve ailelerinin toplum ile tam anlamda bütünleşmesi amacı ile faaliyetlerine devam eden Denizli Otizm Derneği, bu sene de Farklılık Zenginlik Yaz Kulübü’nü yapıyor. 2 Temmuz tarihinde başlamış olan yaz kulübü 17 Ağustos’a kadar sürecek.

Programda Her Şey Var

Bu yaz, daha evvelki senelere göre programların daha da zenginleştirildiğini ifade eden DOD Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, yaz kulübünde 24 öğrencinin eğitim alacağını, tersine kaynaştırma uygulamasının sürdüğünü,  öğrencilerin yarısının otizmli, üçünün Suriyeli olduğunu, 3 farklı yaş gurubunda 4 sınıfın olduğunu, DOD olarak farklılıkların zenginlik olduğuna ve beraber yaşamanın herkesin gelişimine katkı sağladığına inandıklarını belirtti.

 

2 Temmuz tarihinde başlamış olan faaliyetlerin 17 Ağustos’a dek süreceğini söyleyen Burcu Bilik, hafta içi her gün 13.00 – 17.00 saatlerinde çocukların eğitim aldıklarını, Otizmli çocuklar ile akranlarının birbirlerinden öğrenmelerini artırmayı sağlamaya yönelik etkinliklerin yapılacağını, her gün yapılan rutin etkinliklerin yanında günlük olarak değişen eğlenceli aktivitelerin de olacağını, bahçe sulama, yemek hazırlanmasına yardım, sıra bekleme, beraber oyun oynama gibi becerileri geliştirmek için de çalışmaların yapılacağını, bunun yanında  haftada bir gün de sosyalleşmek için gezi düzenleneceğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.