1 Sene İçinde Her Şey e-Devlet’te

1 Sene İçinde Her Şey e-Devlet’te

Cumhurbaşkanı Yardımcılarından Fuat Oktay başkanlığında dün yapılmış olan e-Devlet koordinasyon toplantısında, tüm hizmetlerin bir sene içerisinde elektronik ortamda sağlanması kararı alındı.

A+A-

Konu ile alakalı bakan yardımcıları ve bürokratların katılımı ile yapılmış olan toplantıda, e-Devlet sistemi ile alakalı yeni dönemin yol haritası tespit edildi.

Görevlendirmeler ve iş takviminin oluşturularak, e-Devlet’in siber güvenlik ve entegre veri tabanı boyutunun da ele alınmış olunduğu toplantıda, e-Devlet’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne acil bir şekilde entegrasyonunun ve tüm hizmetlerin bir sene içerişinde elektronik ortamda sağlanması kararı alındı. Alınan bilgilere göre toplantıda, Türkiye’nin dijital dönüşümünün e-Devlet sistemi üzerine inşa edileceği de ifade edildi.

e-Devlet Nedir? Ne İşe Yarar?

e- Devlet, kamu ile alakalı pek çok işinizi herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden yapmanıza olanak tanıyan ve kişiye özel olan bir uygulamadır. En yakın PTT’den alacağız kişisel e-Devlet şifresi ile sisteme girebilir ve pek çok işleminizi buradan halledebilirsiniz.

Sabıka kaydı, Sigorta dökümü, adınıza açılmış davalar, aldığınız cezalar, kredi borçlarınız, öğrenci belgesi, eğitim durum bilgileri gibi pek çok işlemi e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde yapabilir, istediğiniz belgelere anında ulaşabilirsiniz.

e-Devlet ile pek çok kurumdan belge toplama çilesi sonlanmış oluyor. Şimdi tüm işlemlerin e-Devlete geçmesi ile işlerin daha da hızlanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.