1 TL’lik Dava 916 TL’yi Buldu

1 TL’lik Dava 916 TL’yi Buldu

Denizli'de hatalı park sebebi ile aracını kullanamayan vatandaşın, diğer sürücü ile alakalı açtığı 1 TL’Lik tazminat talebini içeren davada mahkeme, tazminatın ödenmesi kararını verdi.

A+A-

Avukat olan Kemal Yazır, geçtiğimiz sene eylül ayında 20 AVU 89 plakalı cipini Adalet Mahallesi Hasan Gönüllü Bulvarı üstünde kaldırım kenarına park etti. Bir süre sonra aracının yanına gelen Yazır, 20 NF 279 plakalı otomobilin, kendi aracının çıkmasını engeller biçimde park edildiğini fark etti. Bir süre sonra olay yerine gelen Muhittin Y, otomobilini çekti. Kemal Yazır, Muhittin Y'nin hiçbir şey olmamış gibi davrandığı, özür dilemediği ve 20 dakikalık bekleme sonucunda maddi kayba uğradığı gerekçeleri ile Denizli 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 TL’lik tazminat davası açtı.

Maddi Kaybı Hesaplandı

Gerekçeli kararı açıklanmış olan davada mahkeme başkanı, Muhittin Y'nin otomobilini hatalı park etmesi sonucunda davacının çıkışını engelleyip zaman ve emek kaybına yol açtığına karar verdi. Aylık geliri 5 bin TL olan davacının, olay günü 20 dakika 26 saniye haksız bekletildiğini belirleyen mahkeme, davacının 7 lira 9 kuruş iş ve güç kaybına uğradığını tespit etti. Davacının maddi tazminat olarak açtığı 1 TL’nin yasal faizi ile beraber davalıdan alınmasına karar veren mahkeme, 468 lira 10 kuruş olan yargılama giderleriyle 35 lira 90 kuruş harç bedelinin de davacıya verilmesi kararını aldı.

"Amaç toplumsal duyarlılık" Kemal Yazır'ın avukatı Hüseyin Gözgü, gazetecilere yaptığı açıklamada, hatalı park yüzünden insanların mağdur edildiğini belirterek, toplumsal duyarlılık oluşturmak için sembolik olarak böyle bir dava açtıklarını belirtti. Yazır, "Mahkeme, açtığımız 1 liralık maddi tazminatla birlikte davalının mahkeme masraflarını ödemesine hükmetti. Yargılama giderleri ve harç bedelinin yanı sıra icra masraflarıyla beraber bu miktar, 916 lirayı buldu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.