100 Eserle Tarih Anlatılıyor

100 Eserle Tarih Anlatılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 870 sene evvel Türklerin zaferiyle neticelenen Kazıkbeli Savaşı anma etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisi yaptı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Acıpayam, Serinhisar, Tavas ve Çivril Belediyeleri ve Acıpayam Dernekleri Birliği ile işbirliğiyle yaptığı “Taştaki Türkler, Tarihin Sessiz Tanıkları ve Memleket’ten” ve "Kazıkbeli Savaşı ve Denizli’de Türk Kültür Tarihi Bulguları" isimli sergi 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda açıldı. 100 eserin bulunduğu serginin açılışında konuşan Acıpayam Dernekleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli’ye gelmiş olan ilk oğuz boylarının şehir bakımından büyük önem arz ettiğini kaydedip, 1070-1206 seneleri arasında bölgenin Bizans ile dört defa el değiştirdiğini, bölgede 2 tane haçlı savaşının yaşandığını ve son birkaç senedir bu savaşları anmaya başladıklarını belirtti.

 

"Köklerimizden güç alacağız ve geleceğe daha güçlü bakacağız"

 

Başkan Osman Zolan, “1206’da Denizli’nin Türk yurdu haline gelmesinin ardından bir daha düşman işgaline uğramamış olması ve kurtuluş günü olmamasının çok önemli olduğunu, geçmişte verilmiş pek çok zafer ve mücadelelerin olduğunu, bu mücadeleler içinde Kazıkbeli Savaşının da önemli bir yer tuttuğunu, geçmişten beri ecdadın, bu toprakları yurt etmek için canı pahasına tüm fedakarlıkları yapıldığını ve bugünlere gelindiğini, 1070’lerden beri ve bugün de vatan için bedeller ödendiğini unutmadan toprakların kıymetini bilmek gerektiğini, çocuklara, gençlere bu bilgileri aktarmak gerektiğini ,fade etti.

 

Etkinlikler Pazar günü devam edecek

Ayrıca Kazıkbeli Savaşı anma etkinlikleri 7 Ekim Pazar günü de sürecek. Saat 11.00’de başlayacak anma etkinlikleri Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda yapılacak. Programı takip etmek isteyenler için ise Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden 7 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00'dan  sonra ücretsiz otobüsler hareket edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.