11. Sınavda Türkiye 2. Oldu

11. Sınavda Türkiye 2. Oldu

11. Sınavda Türkiye 2. Oldu

A+A-

Kaymakamlık Sınavı’nda 10 kez kazandırılmadı, 11’ncisinde Türkiye ikincisi oldu

 

Çameli’de halk tarafından çok sevilen Kaymakam Onur Özaydın’ın 10 kez kaymakamlık sınavına girdiği, ancak kazandırılmadığı, 2015’te girdiği sınavda ise, 99.283 puanla 16 bin kişi arasında Türkiye ikincisi olduğu öğrenildi.

 

FETÖ/PDY’nin devletin tüm kilit noktalarını ele geçirmek için personel için açılan sınavlarla ilgili soru ve cevapları önceden edindiği ortaya çıkmıştı. Akishaber, 8 aydır Çameli’de görev yapan Kaymakam Onur Özaydın’ın FETÖ/PDY yüzünden yıllarca girdiği ve başarılı olduğu kaymakamlık sınavını kazanamadığını ortaya çıkardı. Girdiği her sınavda yüksek puan alan Özaydın, torpil için kimsenin kapısını çalmadı, cemaate biat etmedi. 2015 kaymakamlık sınavında ise, 99.283 puanla 16 bin aday arasında Türkiye ikincisi oldu. Toroslar’ın yağız delikanlısı, vatanı ve milleti için verdiği mücadelede geçte olsa güldü.

 


SORULARI ÇALDIKLARI, İSTEDİKLERİ ADAYLARA KAZANDIRDIKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

FETÖ/PYD’nin 17/25 Aralık operasyonlarından sonra Kaymakam Adaylığı Sınavı, Kamu Yönetimi Alanında Yüksek Lisans Programına Alınacak Aday seçme sınavı, Sınavı Hakim ve Savcı Adaylarını Seçme Sınavı, Adli Yargı Hakim Savcı Adaylığı Seçme Sınavı, Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı, Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı,  Kamu Yönetimi Alanında Yüksek Lisans Programına Alınacak Aday seçme sınavı, İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınavı, KPSS Lisans Seçme Sınavı,sKamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı, Türkiye ve Ortadoğu amme idaresi enstitüsü kamu yönetimi alanında yüksek lisan programına giriş sınavı, KPSS Öğretmenlik ve Lisans Sınavı, Kaymakam Adaylığı Sınavı Anayasa Mahkemesi Raportör Yardımcılığı Sınavı gibi bir çok sınavda soruları çaldıkları ve istedikleri kişilere sınavları kazandırdıkları ortaya çıkmıştı.


FETÖ GİTTİ, KAYMAKAM REKOR BİR PUANLA KAZANDI

8 aydır Çameli Kaymakamlığı yapan Onur Özaydın, aslen Adana’nın Ceyhan ilçesinden. Ailesi memur olduğu için çocukluğu ve hayatının önemli bölümü Toroslar’ın şirin ilçesi Karahisar ilçesinde geçmiş. Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Yörük çocuğu, vatanına milletine bağlı bir evlat olarak yetiştirilen Özaydın, 2005-2008 yılları arasında Ankara, 2008-2011 yılları arasında Denizli bölgesinde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde müfettişlik yapmış.

Açılan her kaymakamlık sınavına girmiş ve her sınav sonrası kendisine “Bir sorudan kaybettin” yanıtı verilmiş. 17-25 Aralık sürecinden sonra yaşananlar, FETÖ’nün soruları çaldığının ve atamalarda etkili olduğunun ortaya çıkması, kaymakam beyi sınavlara daha da motive etmiş.

2015 yılı kaymakam adaylığı sınavında müthiş bir başarı gösterdi ve 100 üzerinden 99.283 puan alarak, 16 bin adayın arasında Türkiye ikincisi oldu.

ÇAMELİ HALKI ÇOK SEVİYOR

Çameli halkı, Kaymakam Onur Özaydın’ı çok seviyor. Çat kapı evlere gidiyor, kahvelerde sohbetlere katılıyor. Mütevazi kişiliğiyle Çamelililer’in gönlünde kısa sürede taht kurdu. Telefonu 24 saat açık ve isteyen her vatandaş görüşüyor. Çamelililer, “Halk adamı. Onu rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’na benzetiyoruz. O da bizim gibi Yörük çocuğu, cumhuriyet çocuğu” yorumunu yapıyor.





Ahmet Özcan - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.