
123 SOSYAL MEDYA HESABINA ERİŞİM ENGELİ
“Ailem Güvende” soruşturması kapsamında 123 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli kararı verildi. Engellenen hesaplar arasında medya kuruluşları, gazeteciler, dernekler ve çeşitli oluşumlara ait hesaplar bulunuyor.
KARAR MERSİN'DEN
Mersin 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen kararla, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında 123 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Kararın özellikle X platformundaki çok sayıda hesabı kapsadığı bildirildi.
MEDYA VE DERNEK HESAPLARI DA LİSTEDE
Erişim engeli getirilen hesaplar arasında medya kuruluşları, gazeteciler, dernekler ve çeşitli sivil toplum oluşumlarına ait hesapların da bulunduğu belirtildi. Yayımlanan listede Evrensel Gazetesi, Kaos GL Haber, Uluslararası Af Örgütü ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) ile bağlantılı hesaplar da yer alıyor.
Soruşturma kapsamında sosyal medya hesaplarına yönelik erişim engelleri daha önce de gündeme gelmişti. Bakırköy 4. Sulh Ceza Hâkimliğinin 13 Eylül tarihli kararıyla 48 X hesabı, 10 Instagram hesabı ve bir internet sitesinin erişime engellendiği bildirilmişti.
SORUŞTURMA 15 İLİ KAPSIYOR
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in 13 Eylül'de yaptığı açıklamaya göre “Ailem Güvende” operasyonları 5 il merkezli olarak 15 ili kapsıyor. Operasyonlarda 162 şüpheli, 9 dernek ve 13 işletme hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Bakan Gürlek, soruşturmaların sürdüğünü bildirdi.
DMM'DEN AÇIKLAMA
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada operasyonların fuhşa aracılık ve yer temini, müstehcen içeriklerin üretilmesi ve yayılması ile çocukların bu tür içeriklere maruz bırakılmasına ilişkin yürütülen adli soruşturmalar kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.
X'te engellenen hesaplar şu şekilde:
barbarosaltug
snyzbgl
gumustasozlem
umutsendikasi_
petrocelli1871
gdevirecek111
oakarsucelik
tiplgbtiburo
benimbenkardi
KaosGLHaber
evrenselgzt
adaletsosyalizm
yildiztaryeni
mahalledelgbti
mor_dayanisma
ozgurgenckadin4
tiplgbtiburo
Ecesowicked
firatfistik
BarisAkademik
kadin_savunmasi
Alikev_org
TravmaDernek
aforgutu
aralikfeminist_
HAKinsiyatifi
mlsaturkey
kuirfest
queercyprus
kuirbkus_
kozgunkuir
etu_kuir
kuir.mahzen
kuirtipogrenci
kuiradu
kuiradyan
kuiryildiz
kuirkonya
kuireski
kuirmarmara
kuirgaming
kuiraybu
hacettepekuirdayanismasi
baskentkuir
trabzonkuirtoplulugu
kuirtipogrencileri
eskikuir
gaymekanlgbtarayis
mor_dayanisma
bodrumkadinplatformu_
demoskolektif
mefesitlik
mentesekadinplatformu
kadinsavunmasi
maugender
listagdernegi
sakaryalgbtidayanismasi
lgbtifarkindalik
istanbul_lambda_ana_hesap
ankarabarolgbtihaklarimerkezi
gmagturkiye
turklgbttoplulugu
equalityturkiye
izmir.pride1
pride.ankara
direnis_in_renkleri10
genc_kapatilamaz_izmirr.35
transonurhaftasi
komunistlgbt
queercyprus
TikTok
luxoynuyom_
cigkofteyiseveriim
aysegul.div
dasycoss
hazel_ziyagil
remyener
iamdevinx
elisgunesu
ruyaseriin
ecrinpatos
darcyism
gmagturkiye
cesurkacav096
obircorumluu
bornoz
asywc2s0
ardaishow
pigi_love0
akdenisli
wlwtime
notyetese
lgbt.dostu
lgbt06single
lgbttr
aydansnrq
prettiboy21
cemreayyay
chiara.baj
lgbt_turkiye
loveinrainbow0
si***homofobikleri
lgbtikizleri
taksim.gay
gay.turkish


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.