15 Temmuz Destanı Dağlara Kazındı

15 Temmuz Destanı Dağlara Kazındı

15 Temmuz 2016 Darbe girişimin mühim direniş noktalarından bir tanesi olan Çardak Havaalanı’nda yazılmış olan destan Çardak’ın AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Öztürk tarafından dağlara taşlara yazdırıldı.

A+A-

İlçe girişinden, km’lerce öteden ve havaalanına inerek kalkan uçaklardan da görülebilen resimli yazı büyük ilgi gördü.  Belediye Başkanı Mahmut Öztürk; bu anıtın yazıyla ilçenin Çardak’ın kahramanlığını da tescillemiş olduklarını, Nasıl Çanakkale’de ‘dur yolcu’ resim ve yazısıyla Çanakkale’nin geçilmez olduğunu cümle aleme anlatıldıysa, kendilerinin de bu eseri dağlara taşlara yazdıklarını ve Çardak Direnişi’ni, 15 Temmuz’un en mühim direnişlerinden bir tanesi olan Çardak Barikatı’nı tarihe not düşmüş olduklarını dile getirdi.

CAHİT ÖZKAN “MECLİSTE KAHRAMAN ÇARDAK’IN” TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Belediye Başkanı Öztürk tarafından ilçe girişine yaptırılmış olan eser temsili açılış töreni ile kalabalık bir protokol ile açıldı. Açılış; Başkan Mahmut Öztürk ve vekillerle beraber yapıldı. Çardak’taki Anma Programından sonra programa katılan AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’le beraber Dev anıt resmi yapıldığı dağın yamacına çıktılar ve bu eserin nasıl yapıldığı ile alakalı konuklara bilgilendirme yapıldı. AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Başkan Öztürk’ün kendilerinden istediği ilçeye “Kahraman Çardak” ünvanı verilmesinin de parlamentoda takipçisi olacağı ve gündeme getireceği sözünü verdiler.

 

           

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.