15 Temmuz Şehitleri Yad Edildi

15 Temmuz Şehitleri Yad Edildi

Denizli ilinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'nda organize edilen etkinliğe pek çok vatandaş katıldı. Belediyeler tarafından meydanda vatandaşlara pilav, simit, çay, dondurma gibi yiyecek ve

A+A-

Meydanlar Doldu

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 2. senesinde, Denizli halkı 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'nı doldurdular. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi, meydanda kurmuş oldukları çadırlarda halka pilav, lokma, dondurma, limonata, çay gibi yiyecek ve içecekler sundu. Etkinlikler saygı duru ile başladı ve İstiklal Marşı'nın okundu. Gecede konuşma yapan Denizli Büyükşehir Başkanı AK Partili Osman Zolan, bu milletin ülkesini terk etmeyeceğini, canını verip ülkesini vatanını vermeyeceğini, darbe girişiminin başarılı olması durumunda iç savaş ile karşı karşıya kalınacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Haydi meydanlara' dediğini ve meydanlara akın edildiğini, tek millet, tek bayrak, tek vatan olduklarını belirtti.

Başkan Zolan'dan sonra eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci halka hitap etti ve  dünyada başka hiçbir milletin silahlara çıplak elleri ile direnmediğini, o gece abdestlerini alarak eşleri ile çocuklarıyla vedalaşarak yola çıktıklarını ama yollarda  kutlama yapanların bile olduğunu fakat  15 Temmuz’un bir darbe girişimi değil, bir işgal girişimi olduğunu, bugünü Unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Protokol konuşmalarından sonra mehter takımı gösterisi yapıldı. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde ise yeniden camilerde salalar okutuldu. Denizli halkı, selalardan sonra bir süre daha meydanda kaldıktan sonra dağıldılar.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.