15 Temmuz'da İmam Gelmeyince Kapıyı Kırıp Girdi

15 Temmuz'da İmam Gelmeyince Kapıyı Kırıp Girdi

Denizli'de FETÖ'nün hain darbe girişimini 15 Temmuz'da imam gelmeyince minarenin kapısını kırıp sela okuyan belediye cenaze hizmetleri sorumlusu imam, bu görevi yapıp halkı sokağa çağırmanın gururunu yaşıyor.

A+A-

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde Çardak ilçesinde imamı bulamayıp  minarenin kapısını kırdıktan sonra sela okuyan ve halkı sokağa davet eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğünde cenaze hizmetleri sorumlusu imamı Mehdi Koç (43), 4 yıl önce hain girişiminde ilçede yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

15 Temmuz akşamı evde istirahat halinde iken kalkışma haberlerini izledikten çarşıya inip yeğenlerinin dükkanında haberleri izlemeye devam ettiklerini belirten Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokağa çıktıklarını dile getirdi.

Sokakta fazla insan olmadığını ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Sela verilmesi elzem bir durumdu. Aklımıza gelen ilk bu oldu. Saat 00.30 civarıydı, Çarşı Camisine indim. Cami görevlisi imam arkadaşları göremediğim, bulamadığım için sela verme işi bize düştü. O gün Çardak'ta elektrikler kesik olduğundan sela verilmesi, günlük işimde kullandığım şarjlı megafonla mümkündü. Minarenin kapısına geldiğimde açmak istediğimde kilitliydi. Zorlayıp kırarak kapıyı açtık. Şerefeye kadar çıktık yeğenimle. Orada cihazımı açtım, selamızı okuduk Allah'ın izniyle. Selamızım arkasından devletimizin, milletimizin bekası için, ordumuz, dinimiz ve geleceğimiz için devletimize sahip çıkılması gerektiğini söyledik."

- "Sela verme işi bize düştü"

Daha sonra aracı ve şarjlı cihazıyla sokakları dolaştığını anlatan Koç, "Kardeşlerimle birlikte sabahlara kadar dolaştık, halkımızı sokağa çağırdık. İnşallah birliğimiz için bunu yapmak elzemdi. Gelecek nesiller devletine, milletine, bayrağına, dinine sahip çıksınlar, örf ve adetlerimizden, vatan sevgisinden asla vaz geçmesinler. Biz bunu yaptık. Sonuçlarına da razıydık. Ne olursa olsun o gün hiçbir şeyden korkmadık. Allah'ın izniyle bu devleti, bu ülkeyi, bu memleketi kötü insanlara bırakmadık. Allah'ım bir daha bu millete, bu devlete, bu orduya böyle bir kötülük yaşatmasın." diye konuştu.

Darbe girişiminde sela vererek halkı sokağa davet onurunu yaşadığını vurgulayan Koç, "Cami görevlisi imam arkadaşları göremediğim, bulamadığım için sela verme işi bize düştü. Biz bu görevi layıkı ile yaptık, halkı sokağa çağırdık. Hiçbir şeyden korkmadan, ölümü dahi düşünerek bu yola çıktık." dedi.

DENİZLİ (AA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.